- Vi skal bygge verdens fineste stadion

- Som nye eiere vil jeg og George Gillett jnr bygge verdens fineste fotballstadion i Liverpool. Det sier Liverpools nye eier Tom Hicks i et radiointervju med BBC torsdag kveld.

Det var en åpenhjertig klubbeier som snakket til BBC. Hicks sier at han er opptatt av å skape et nytt stadion rundt The Kop og la manager Rafael Benitez få de rammevilkår og den ro som skal til for å bygge en toppklubb på verdensbasis. ”The American Way” skal rå i styrerommene på Anfield i årene som kommer.

- Det er ingen tvil om at vi skal bevare mye av den sjelen som ligger i en klubb som Liverpool Football Club. Derfor er også fansen viktige rådgivere i utarbeidelsen av det nye stadionet. Arkitekter i London og Dallas er allerede godt i gang med arbeidet, og jeg håper at den opprinnelige tidsplanen vil holde. Det nye stadion skal bli verdens fineste fotballstadion og det skal bygges rundt The Kop. Både på det området og det sportslige vil denne klubben kunne konkurrere med alle i årene som kommer. Både jeg og George er også opptatt av det sosiale aspektet. Dette er noe vi vil ta med oss fra vår amerikanske tradisjon. Vi skal skape aktivitet rundt Anfield og Anfield Plaza, sa Hicks.

Hicks (61) og hans kompanjong George Gillett jnr (68) kommer til Liverpool sammen med sine familier i neste uke, først for å overvære hjemmekampen mot Arsenal lørdag 31. mars, så vil de ha et møte med Rafael Benitez dagen etter. Her er det ingen tvil om at kursen framover skal stakes ut. Hicks lover som eier å gjøre det som skal til for å skape en toppklubb.

- Det er klart at Rafael skal få et stort transferbudsjett. Det hører med til toppidretten å handle spillere også i størrelsesorden 20-30 millioner pund, sa Hicks på et direkte spørsmål om han var villig til å strekke seg langt for å få spillere de ønsket. Men han ville av naturlige grunner ikke tallfeste transferbudsjettet. Han lot det heller ikke være noen hemmelighet at han stoler på at manageren vet hvilke spillere han vil ha og at det gjelder å handle lurt. Hicks sa også at Steven Gerrard og andre nøkkelspillere vil kunne bli tilbudt langtidskontrakter for å la de bli i klubben.  På spørsmål om Roman Abramovitsj svarte amerikaneren at penger var nødvendig, men det var også nødvendig å bruke dem på en smart måte.  Å bare bruke penger var ikke ensbetydende med suksess.

I radiointervjuet fortalte Hicks litt om forhistorien da han ble kontaktet av sin gode venn Gillett for en stund tilbake.
- Jeg og George har drevet forretninger de siste fem-seks årene og han spurte om jeg hadde lyst til å bli med på investeringer i en engelsk toppklubb. Jeg hadde hørt om Liverpool Football Club, men visste lite om historien, sa Hicks. Han leste seg opp, om alle opp- og nedturer og sa seg interessert. De var begge enige om det potensialet som lå i klubben.

- Nå er dette blitt mye større enn det jeg i utgangspunktet tenkte det kunne bli, sier Hicks i radiointervjuet med BBC Five.

Hicks snakket også om potensialet denne klubben har utenfor øyriket. Rent konkret snakket han om befolkningsgrunnlag og interesse for engelsk fotball i Asia, og da spesielt i et land som Thailand. Han var for eksempel inneforstått med at enkelte kamper begynte så tidlig som 12.45 fordi at det var i beste sendetid i Asia.

- Liverpool har en global appell, som vi skal bygge videre på. Vi har en langvarig plan, og vi kommer til å få større inntekter gjennom en ny stadion.

På spørsmål om hvilken eier Hicks vil bli, svarte han åpenhjertig.

- Jeg er tøff, men rettferdig.

Den amerikanske investoren fortalte også om det gode forholdet han og Gillett har fått til Rafael Benitez og tilbakeviste at spanjolen skulle være på vei bort.

- Jeg har vært i kontakt per telefon og mail og George har også snakket med Rafa og han har sagt klart i fra at han blir i Liverpool. Rafa er en smart mann som er helt på linje med oss i utviklingen av denne klubben. Vi vil bygge for framtiden. Vi gleder oss til å møte ham, klubben og fansen i vår første kamp som offisielle eiere av de røde.

Jobb nummer en for Hicks, Gillett og Liverpool Football Club, blir ifølge amerikaneren å gjøre det så godt som mulig i de resterende ligakampene og å slå ut PSV Eindhoven av Champions League. Hicks har allerede gjort plass i timeplanen for en tur til Aten i mai.