- Vil vinne for min far

Dirk Kuyt vil bruke farens knallharde kamp mot kreft som en inspirasjonskilde i Champions League-finalen.

Dirks fars dårlige helse gjør at han ikke kan ta turen til Athen for å se finalen. Angriperen er imidlertid bestemt på å gjøre alt han kan for å ta med gullmedaljen hjem til sin tapre far.

- Det er noe helt spesielt å komme til en Champions League-finale. Jeg finner min motivasjon i at jeg kan gjøre min far stolt, sier spissen.

- Det er veldig vanskelig å leve et normalt liv når ens far har kreft. Det har også, selv om jeg vet at mange andre familier har gått igjennom det samme, vært vanskelig å bo så langt borte fra han.

- Avstanden fra England til Nederland er ikke særlig stor. Det virker imidlertid enormt langt borte når en du er glad i er så syk.

- Han har nå sett meg oppnå noe av det største en kan som fotballspiller. Det er synd at han ikke kan være med til Athen, men jeg føler jeg kan gjøre han stolt uansett.

- Han vil se kampen på TV i Nederland, og jeg håper jeg kan feire med familien når jeg kommer hjem fra Athen.

Kuyt skryter også av Liverpool-fansen, som har tatt han godt imot etter han flyttet til merseyside.

- Å signere for Liverpool var den vanskeligste avgjørelsen jeg noen gang har tatt. Det betydde at jeg måtte forlate min far, og flytte til et annet land. Jeg elsker imidlertid klubben, og det var det som gjorde at jeg ikke kunne takke nei.

- Klubbens supportere har vært fantastiske, og det er nok hovedgrunnen til at jeg har klart å slå meg i ro i England.
Når jeg plantet mine sko på Anfield for første gang, føltes det som om jeg hadde vært en del av klubben i lang, lang tid.

- Denne støtten fra supporterne var jeg avhengig av, for å kunne klare å være så langt borte fra min far, avslutter den sympatiske nederlenderen.

Cissé scoret og Marseille sikret CL-plass
Djibril Cissé dundret i går ballen i nettet fra langt hold, da Marseille sikret Champions League-spill neste sesong. St. Ettienne ble slått 2-1 borte, og dermed stakk Cissé & co av med sølvet.