£1.5M for Mascheranos tjenester

Påstander om at Javier Mascherano kostet Liverpool £10M viser seg å være skivebom. Liverpool Echo bekrefter at de røde betaler £1M for å benytte argentineren i halvannet år.

Chris Bascombe bekreftet i lørdagens Football Echo at Liverpool har betalt £1.5M for å benytte Javier Mascherano i de kommende 18 månedene. Dermed viser det seg at The Daily Mail bommet stygt når de i forrige uke påstod at de røde hadde betalt hele £10M for å kjøpe argentineren ut av kontrakten med Kia Joorabchian og MSI.

Midtbanespilleren gjorde en meget god debut for Liverpool i 4-0 seieren over Sheffield United på lørdag, og manager Rafael Benitez berømmer da også argentineren. Dette var som kjent 22-åringens første offisielle fotballkamp siden han fikk seks minutter som innbytter for West Ham mot Everton i desember. Mascherano spilte i tospann med Steven Gerrard på Liverpools sentrale midtbane, noe som fungerte bedre og bedre utover i kampen.

- Mascherano spilte en virkelig god kamp. Han hadde litt problemer til å begynne med, men viste snart sine kvaliteter og sitt oppofrende spill, uttaler Benitez til Liverpool Daily Post.

- Javier trengte å spille kamp nå. Han har trent lenge, og er i god form. Han mangler kun kamptrening. Vi ønsket også å beskytte Steven Gerrard og Jamie Carragher, legger manageren til, underforstått at det var årsaken til at duoen ble tatt av banen så snart kampen var avgjort.

- Det er viktig å gi alle spillerne spilletid. Kampen var over på 2-0 eller 3-0, og dermed kunne vi la Javier spille hele kampen. Han ble trøtt mot slutten, men han var oppriktig glad etter kampslutt.

- Til tider hadde Javier og Gerrard vanskelige arbeidsforhold, ettersom Sheffield spilte 4-5-1 og presset ballfører hardt. Men så snart vi fikk mål fikk de mer rom å boltre seg på, og dermed begynte begge å spille bedre. De klarte å holde mer på ballen, og slå mer presise pasninger.

- De andre spillerne jobbet også hardt. Kampen gjorde godt for Robbie Fowler og Mark Gonzalez, som ikke har fått så mye spilletid den siste tiden. Mascherano fikk en rolle som anker på midtbanen, og jeg følte at jeg hadde komponert et godt lag.

Dette er noe som også innbytter Dirk Kuyt er enig i.

- Vi viste styrke på lørdag, selv om vi brukte en del spillere som ikke spilte mot Barcelona. Vi gjør klare fremskritt, uttaler spissen etter at Benitez skiftet ut hele 7 mann fra startelleveren i forrige kamp.

- Jeg tror vi er i stand til å gjøre det bedre etter kamper i Champions League nå enn vi har vært tidligere. Tidligere har vi funnet det vanskelig å levere varene etter kamper i Europa, men nå som vi har en god stall med 22 spillere, kan vi utnytte den store troppen til fulle. Vi må bare fortsette slik, og prøve å havne så høyt på tabellen som mulig ved sesongslutt. Vi er fortsatt med i Champions League, så nå får vi bare se hva som skjer i tiden som kommer. Fortsatt spill i Europa er veldig viktig for oss.