30 supportere krever erstatning fra UEFA

Kaoset i forbindelse med Champions League-finalen har blitt advokatmat. 30 supportere saksøker nå UEFA. Tommy Smith trodde hans siste time var kommet.

Advokater som representerer rundt 30 Liverpool-supportere med gyldig billett som ikke fikk komme inn på Olympiastadion i Aten og overvære Champions League-finalen forbereder i disse dager en rettslig forfølgelse av saken. De krever at UEFA må dekke de økonomiske tapene dette har medført for supporterne. En ni sider lang oppsummering av kravene ble sendt UEFA-president Michel Platini i går, rapporterer Liverpool Echo.

- Grunnlaget for søksmålet er at hver enkelt billettinnehaver inngikk en kontrakt med UEFA da de kjøpte finalebilletten sin. UEFA har brutt denne kontrakten ved å utestenge disse supporterne fra kampen, noe som har påført disse menneskene tap og utgifter, uttaler Simon Gibson i advokatfirmaet Kirwans Solicitors i Liverpool.

- Vi kommer til å hevde at måten UEFA organiserte og strukturerte finalen på neglisjerte fansen, og var i seg selv et kontraktsbrudd, og ikke minst en brudd på sikkerhetsbestemmelsene, legger han til.

Advokatene ber UEFA om å få navnene på hver enkelt som var med på å ta avgjørelsen om å slippe inn folk på stadion uten å kontrollere billettene deres. Det bes også om kopier av all korrespondanse mellom UEFA, politiet i Aten og de som driver Olympiastadion som er relatert til organisering og sikkerhet.

Smithy trodde han skulle dø
Liverpool-legenden Tommy Smith sier til Liverpool Echo i dag at han trodde at han skulle dø da han nylig fikk hjerteinfarkt. Den tidligere midtstopperen er fortsatt ikke utskrevet fra sykehuset i Fazakerley, ettersom han må gjennom en stor hjerteoperasjon med det aller første. Det er nå en uke siden Smith kollapset mens han drev med hagearbeid utenfor sitt hjem i Crosby.

- Jeg ble livredd. Plutselig følte jeg smerter i brystet og tenkte at jeg måtte hvile meg. Jeg satte meg ned og før jeg visste ordet av det hadde det gått ett kvarter. Jeg gikk inn til min kone, Sue, og fortalte at jeg ikke følte meg bra. Jeg hadde forferdelige smerter i brystet, forteller 62-åringen fra sykesengen.

- Sue ringte vår sønn Darren. Da han ankom, ringte han ambulansen. De slo med en gang fast at jeg hadde hatt et hjerteinfarkt, forteller mannen som var den første Liverpool-kapteinen til å løfte et trofé i Europa i 1973.

- Jeg kunne ikke tro det. Jeg mente jeg var i god form for alderen. Det hele var skremmende, og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Mange som pådrar seg hjerteinfarkt dør, så jeg må takke ambulansepersonalet som kom så raskt. Hadde det ikke vært for dem, vet jeg ikke hva som ville ha skjedd. Folkene på sykehuset har også vært fantastiske.

- Jeg har vært her en uke nå, og jeg føler meg mye bedre. Jeg vet imidlertid at jeg må gjennom en operasjon med det første. Jeg kan ikke si at jeg ser frem til det, men jeg må gjennom det. Jeg vil bare få det unnagjort, og begynne å leve livet igjen. Jeg har fortsatt mye å se frem til. Jeg satser på å komme tilbake til pressetribunen på Anfield, sier Smithy.

Flere tidligere lagkamerater har vært på sykebesøk hos Tommy, deriblant Ron Yeats og David Johnson.

- Jeg følte meg mye bedre til mote etter å ha pratet med Johnno, ettersom han har vært gjennom en lignende operasjon selv. Ian Callaghan og Phil Thompson har også vært innom, og jeg har fått telefoner fra Jimmy Case og Joey Jones. Det er fint at de har tatt kontakt med meg, og ønsket meg god bedring.

Smith skal også ha fått et brev fra UEFA-president Michel Platini med ønske om god bedring.

- Det var en fin gest, avslutter mannen som nettet ett av Liverpools mål i Serievinnercupfinalen i 1977.