50% forbedring fra i fjor

På de sju første ligakampene har Liverpool plukket 50% flere poeng enn i fjor. Ryan Babel mener det er viktig med en ny seier før landskampavbrekket.

På denne tiden i fjor sto Liverpool bokført med 10 poeng fra sju kamper, og tittelhåpet var allerede bare en blek drøm. Før søndagens møte med Tottenham viser poengkolonnen på tabellen 50% forbedring. Nå har de røde nemlig sanket 15 poeng på sju kamper. Etter tre kamper på sidelinjen er Ryan Babel opptatt av å komme inn på laget igjen og bidra til at den positive trenden fortsetter. Nederlenderen beskriver søndagens kamp som et oppgjør som Liverpool må vinne.

- Etter søndagens kamp blir det et nytt opphold i ligaspillet grunnet landskamper, så denne kampen er således veldig viktig for oss. Vi må vinne. Vi får to uker uten at det skal spilles kamper etter Tottenham-matchen, derfor er søndagens oppgjør ekstra viktig, sier Babel til Liverpool Echo i dag.

- Vi håper vi kan spille en god kamp og gi publikum tilbake troen på oss. Det er viktig å ta alle tre poengene.

Den unge angriperen er en av flere Liverpool-spillere som blir opptatt med landslagsfotball de kommende to ukene. Han har allerede åtte landskamper og et par mål for Nederland på CV'en. Hollenderne ligger godt an i gruppe G i EM-kvalifiseringen, og Babel er ivrig etter å sementere sin plass på det laget som antagelig blir en av favorittene i EM til sommeren.

- Dette er et svært viktig år for meg, med EM-sluttspillet til sommeren. Men jeg bekymrer meg ikke så mye for det akkurat nå. Jeg vil jobbe hardt hver dag, og jeg har selvtillit.

Kampen mot Tottenham på søndag opptar med andre ord mer av tankevirksomheten til den unge nederlenderen akkurat nå. Babel ønsker å legge enda mer press på skuldrene til landsmannen, Spurs-manager Martin Jol.

- Vår form i ligaen har vært langt bedre enn i Champions League, men vi har gitt bort noen unødvendige poeng i ligaen også. Vi spilte uavgjort mot Porstmouth, og selv om de er et meget bra lag så burde vi ha vunnet der, og vi spilte uavgjort mot Birmingham. Vi må starte å vinne den type kamper, slår han fast.

- Vi kan bedre. Forhåpentligvis får vi se det på søndag.

Liverpool er som kjent på fjerdeplass på tabellen, fire poeng bak Arsenal. De har en kamp mindre spilt enn de to Manchester-klubbene som ligger mellom de røde og Gunners i tabelltoppen. Babel tror at Arsenal blir den største utfordreren til ligatittelen utover sesongen, og er spent på om Arsene Wengers mannskap er i stand til å følge opp den flotte sesongstarten.

- Arsenal har startet sesongen meget bra, men vi får se om de kan holde det gående. De har mange unge spillere, og unge spillere kan ofte bli trøtte utover en lang sesong. Det er viktig at vi klarer å opprettholde presset på dem.