Ablett fornøyd med sesongen

Reservelagstrener Gary Ablett sier seg rimelig fornøyd med en sesong som ble avsluttet med seier mot Everton. Uavgjort for svekket juniorlag, mesterne reiser nå til USA. 36 år siden Keegan.

Ablett roser Kewell
Reservene avsluttet i går sesongen med 3-1 mot Everton, i en kamp hvor Harry Kewell la opp til det siste målet scoret av Craig Lindfield.  De øvrige målene ble gjort av Paul Anderson og Nabil El Zhar.  Etter en dårlig start har reservelaget greid å krabbe seg opp på den øvre halvdelen av tabellen, og Gary Ablett er rimelig fornøyd med sitt første år som leder for de nest beste på Anfield.

- Det var godt å ende sesongen med å vinne et derby og Harry spilte 35 minutter, noe som var glimrende og han gjorde det virkelig bra.  Det var godt å se at han kunne legge opp til en scoring, da han viste stor styrke i overkroppen med å holde unna forsvarere, før han la ballen inn til Craig, forteller Ablett.

- Vi skapte mange gode sjanser og kunne til slutt ha scoret mer enn tre mål.  Lokaloppgjør er alltid vanskelige og Everton prøver alltid å gjøre det vanskelig for deg.  Ungguttene fra juniorlaget, som Jay Spearing, Craig Lindfield, Robbie Threlfall og Charlie Barnett hadde en vanskelig kamp på torsdag da de spilte virkelig bra, men måtte igjennom ekstraomganger og straffespark.  Emiliano Insua spilte 90 minutter for førstelaget på lørdag og vi så slitne ut mot slutten av kampen.

- Vi endte opp syv poeng fra toppen og vi vant ingen av våre fire første kamper, som jeg kan ikke være veldig skuffet over sesongen.  Vi har minst vært på høyde med motstanderen i de fleste kampene, men totalt har det vært veldig positivt og jeg er virkelig fornøyd med spillerne.  Jeg vil også gjerne takke for fysiske trener Antonio Gomez, som har gjort en glimrende jobb.


2-2 for juniorene
Etter å ha spilt juniorfinale på lørdag var det et reservelag som U18 benyttet da de spilte 2-2 mot Stoke på lørdag.  Laget lå under 0-2 før Michael Scott reduserte før pause og Lee Woodward utlignet i 2.omgang.  Til tross for press mot slutten greide man imidlertid ikke å få seiersmålet.

- I det minste så tapte vi ikke, fordi det kunne se ut som det ville bli tilfellet en periode, konkluderte trener John Owens med etterpå.  – Noen av skoleguttene vi hadde med gjorde det veldig bra og det var oppmuntrende.

Alle de som vant juniorcupen, minus de som er heltid på Melwood, men pluss noen av U16 spillerne, reiser førstkommende torsdag til USA.  I ti dager vil de spille kamper i Memphis Tennessee, Atlanta, Georgia og i North Carolina.

Det gjør at man er blitt enig med Huddersfield om at sesongens siste ligakamp vil bli en kamp med U15 spillere.


Keegan og Rush ble kjøpt
På dagen i dag, 1.mai, ble i sin tid Kevin Keegan og Ian Rush kjøpt fra henholdsvis Scunthorpe og Chester.  Kjempemusa Keegan ble kjøpt fra £33.000 i 1971, altså hele 36 år siden, og scoret snart i sin debut mot Nottingham Forest.  En yngre Rush ble hentet fra Chester for £300.000 i 1980, og tok litt lenger tid før han begynte på en scoringsrekke som gjorde han til tidenes mestscorende i LFC.