Ablett imponert over Insua

Reservelagstrener Gary Ablett ble mektig imponert over Emiliano Insua i dagens treningskamp mot Preston. 17-åringen fra Argentina var strålende på venstrebacken.

- Insua har et enormt potensiale. Han er bare 17 år og kan således fortsatt spille på vårt juniorlag. Men han har allerede spilt for Argentina på U20-nivå, og det sier noe om hans kvaliteter. Jeg var veldig godt fornøyd med hans debut for klubben i dag. Potensialet er der for alle å se, og nå må vi sørge for å utvikle spilleren videre, uttaler Ablett til liverpoolfc.tv.

- Han er en spiller for fremtiden, og vi har mange slike nå. Du må være eksepsjonelt god for å spille deg inn på Liverpools førstelag, men vi har noen virkelig gode ungdommer nå som er på rett vei. Vi får håpe vi får dem til å blomstre de kommende årene.

Jordy Brouwer og Ronald Huth var også i aksjon for reservelaget for første gang i dag.

- Vi forutså vel at det ville bli vanskelig for Huth. Han spilte mot Mellor og Dichio, og fikk en tøff fysisk kamp. Men han kommer fra en annen verdensdel, og det er ingen lett overgang. Men potensialet er der. Jordy klarte seg greit. Han har en god fysikk, men må kanskje utvikle seg enda litt mer fysisk for å holde store midtstoppere unna.

Selv om det ble tap 3-1, fant Ablett mye positivt å ta tak i.

- Jeg er skuffet over resultatet, men jeg forventet det vel. Vi visste at Preston var et godt lag med mange spillere med førstelagserfaring. Vi hadde to nye spillere i forsvarsrekka, som således aldri hadde spilt sammen tidligere. Det ble til tider litt kaos på grunn av språkproblemer. Det må vi ordne på. De nye spillerne må lære seg engelsk så fort som mulig. Det hjalp ikke hvor mye David Martin ropte, de forstod han bare ikke.

- Vi slapp inn tre billige mål, men var gode med ballen og pasningsspillet fungerte godt til tider. Guttene viste at de har forbedret seg taktisk, og spilte på den måten vi ønsker at de skal spille. Vi skapte mange sjanser, men klarte ikke å score flere mål. Danny Guthrie spilte bra. Jeg tror han begynner å dra fordeler av at han trener med førstelaget nå.

Ablett uttaler ellers at Francisco Manuell Duran, som måtte stå over dagens kamp med en hamstringskade, kan komme til å debutere for reservene i kampen mot Bolton torsdag i neste uke.