Abletts gutter kan gå til topps

Med seier over Middlesbrough i Warrington i kveld kan Gary Abletts gutter på reservelaget feire jul på toppen av tabellen. Julio Arca spiller for Boro. Lindfield tilbake fra lån. Simon langtidsskadet.

Liverpools reservelag møter Middlesbrough til toppkamp i Warrington i kveld. Med seier kan Gary Abletts mannskap klatre helt til topps på tabellen. Begge lagene står med 15 poeng før kveldens kamp, noe som er ett poeng bak Sunderland som topper den jevne tabellen. Dette er for øvrig årets siste reservelagskamp. Neste kamp spilles borte mot Blackburn 10.januar.

- Dette er vår siste kamp før juleferien, og dersom vi vinner vil vi toppe tabellen, så vi har alt å spille for. Middlesbrough vet også at de vil gå til topps med seier, så dette er en kamp vi virkelig ser frem til. Det vil gjøre underverker for selvtilliten til guttene om vi går til topps, sier Ablett til liverpoolfc.tv.

- Vår hovedoppgave er hele tiden å utvikle spillere, men vi ønsker også å vinne alle kamper og det er noe jeg forteller guttene.

Dette er for øvrig andre gang lagene møtes denne sesongen. Liverpool spilte 1-1 borte mot Boro i årets første reservelagskamp tilbake i begynnelsen av september. Den gangen kom vertenes mål på en "Maradona-hands".

- Det var skuffende å slippe inn et slikt mål, men det var en god kamp som kunne ha gått begge veier, minnes Ablett.

Reservelagssjefen har Craig Lindfield tilbake i angrepsrekka i kveld, etter at spissen har avsluttet sitt låneopphold i Notts County.

- Craig hadde en fin måned i County, og gjorde mål i debuten sin for dem mot Accrington Stanley. Han jobber alltid helhjertet for laget, og har en flott holdning.

I Lindfields fravær har imidlertid ungarske Krisztian Nemeth dundret inn mål på bestilling for reservene, med fire mål på de to siste kampene.

- Krisztian er i fantastisk form. Med tiden tror vi at han vil bli en veldig god spiller, men det er viktig å gi ham tid og ikke bli for revet med. Han misset de første 11 ukene av sesongen på grunn av skade, og er fortsatt i ferd med å finne fotfeste i et nytt land. Han har gjort det veldig bra etter at han kom inn på laget, og jeg håper han kan gjøre en ny god kamp mot Middlesbrough, sier Ablett.

Landsmannen Andras Simon har derimot fortsatt til gode å vise seg fram for reservene, etter at en skade vil holde ham ute til over nyttår.

- Andras fikk skuldra ut av ledd. En lignende skade som Momo Sissoko opplevde mot Birmingham i fjor. Han er fortsatt seks til åtte uker unna et comeback, avslører Ablett.

- Han kom på prøvespill til oss i fjor, og gjorde det meget bra. Vi signerte ham i sommer, og han spilte bra under preseason. Dessverre pådro seg han skaden under spill for Ungarn U19. I likhet med Krisztian kan han bli en veldig god spiller for oss med tiden.

For Middlesbrough fortsetter Julio Arca sitt comeback i kveldens reservelagskamp. Argentineren kom inn etter 81 minutter i 2-1 seieren over Arsenal i går, og spilte sine første minutter med førstelagsfotball etter en kneoperasjon. Nå fortsetter han altså comebacket på Halliwell Jones Stadium i Warrington bare drøye 24 timer senere.

Arca er den eneste seniorspilleren i 16-mannstroppen til Boros reserver. Et Boro-lag som har bitt godt fra seg i reservelagsserien denne sesongen. De klarte ikke å score for første gang i år da de tapte 2-0 i forrige uke. Et resultat som førte til at naboen Sunderland fratok dem tabeltoppen.

Middlesbroughs tropp i kveld: Atkinson, Steele, Arca, Bonar, Burton, Cronesberry, Goulon, Grounds, Harris, Hines, Hutchison, J. Johnson, Owens, Thompson, Walker, White.

Avspark er klokken 20.00, og kampen blir vist direkte på LFC TV for de som har e-season ticket.