Afonso Alves på Rafas handleliste

Afonso Alves, Alessandro Mancini og Bernard Mendy er på Benitez' handlelista for januar. Mikel San José i den spanske U19-troppen til EM-kvalifisering.

Liverpool Daily Post nevner tre spillere som Rafael Benítez visstnok skal ha på sin liste over mulige kjøp i januar.

Den brasilianske spissen Afonso Alves er en av de mest ettertraktrde spissene i europeisk fotball om dagen. 26-åringen scoret hele syv mål for Heerenveen i 9-0-seieren mot Heracles Almelo i den nederlandske Æresdivisjonen på søndag. Spilleren kostet Heerenveen £3M, som er klubbrekord, da han kom fra Malmö FF før starten på forrige sesong. I 2006/07 nettet han 34 ganger på 31 ligakamper og ble kåret til årets spiller i Nederland.

Alves har så langt spilt syv kamper for Brasil, og vil komme til å koste om lag £8M. At Benítez viser interesse for Alves, vil på ny skyte fart i ryktene om at Peter Crouch er på vei bort fra Anfield.

Benítez virker fremdeles å være interessert i Romas Alessandro Mancini (bildet). Liverpool-manageren utelukket en overgang for den brasilianske venstrevingen i sommer, men er klar over at Mancini har kommet på kant med Roma-trener Luciano Spalletti. Spilleren rapporteres å være på vei bort når overgangsvinduet åpner i januar. Lyon er favoritter til å signere spilleren, men Liverpool vil kunne tilby 27-åringen bedre betingelser.

Paris St. Germains høyreback Bernard Mendy skal være en annen mulighet for Benítez. 26-åringens kontrakt går ut ved sesongslutt, og han vil da være tilgjengelig for en mindre sum i januar. Mendy var på lån i Bolton i 2002/03-sesongen.

Tabloidavisa The Mirror mener å vite at Rafael Benítez har £20M å bruke på spillere i januar, og antyder at Liverpool må regne med at Alves vil koste £13M, Mancini £8M, mens Mendy er verdsatt til £3M.

San José for Spania U19
Mikel San José er tatt ut i den spanske U19-troppen til EM-kvalifiseringskampene på hjemmebane mot Albania (18. oktober i Alginet), Liechtenstein (20. oktober i Alzira) og Serbia (23. oktober i Alcoy). Miniturneringen spilles i Alicante/Valencia-området, og de to beste lagene går videre til vårens eliterunde.