Agger og Alonso to til tre uker unna

Det vil forsatt gå to til tre uker for Daniel Agger og Xabi Alonso er aktuelle for førstelagsspill igjen. Det virker som byderbyet på Goodison Park kommer for tidlig for duoen.

Rafael Benitez innrømmer i dag overfor Liverpool Daily Post at Daniel Agger er sårt savnet i midtforsvaret. Hans lange skadefravær fører til usedvanlig stor slitasje på Jamie Carragher og Sami Hyypiä, og i går virket det som om kampen mot Tottenham var en kamp for mye for den store finnen.

Nå er det en to ukers pause før neste kamp grunnet de kommende landskampdatoene, og de største optimistene hadde håpet at den metatarsal-skadede duoen Agger og Xabi Alonso skulle være tilbake til Merseyside-derbyet mot Everton 20.oktober. Dessverre ser ikke det ut til å skje.

Morgenavisen i Liverpool skriver i dag at Alonso og Agger fortsatt er to til tre uker unna førstelagsspill. Dermed vil høyst sannsynlig ingen av dem være involvert mot Everton. Den påfølgende toppkampen mot Arsenal 28.oktober kan imidlertid være et mer realistisk mål for duoen. Eventuelt bortekampen mot Besiktas i Champions League, som kommer klemt inn i mellom de to viktige seriekampene. I verste fall kan utålmodige røde supportere måtte vente helt til ligacupkampen mot Cardiff eller bortekampen mot Blackburn før de får se Alonso og Agger tilbake på førstelaget.

Heller ikke Harry Kewell ser ut til å være klar for noe umiddelbart comeback, mens Fabio Aurelio fortsatt sliter etter at han pådro seg en mindre avrivning i en muskel på baksiden av leggen mot Marseille.