Alonso forbannet på Bennett

Alonso er forbannet over beskyldningene om filming og det gule kortet fra dommer Bennett. Sjekk målene fra Youtube. Ligacupen viktigere nå. Agger ble ikke ”Årets Fotballspiller”.

Xabi Alonso raser i dag mot påstandene om at han prøvde å filme seg til et straffespark midtveis i første omgang mot Arsenal i går kveld. På stillingen 0-0 24 minutter ut i kampen ble Alonso felt innenfor 16-metern av Arsenals Gilberto Silva. Dommer Steve Bennett unnlot ikke bare å dømme straffespark, han ga også Alonso gult kort. Spanjolens fjerde for sesongen, og dermed er midtbanespilleren bare ett gult kort unna suspensjon slik vi omtalte tidligere i dag.

Situasjonen kan i tillegg ha kostet Liverpool avansement i FA-cupen, da dette viste seg å bli et vendepunkt i kampen. Tomas Rosicky gjorde to mål på åtte minutter litt senere i omgangen, og Liverpool klarte aldri å komme nærmere enn en redusering av Dirk Kuyt.

- Jeg kjente det var kontakt. Det er sikkert. Folk har sett situasjonen på TV, og sagt til meg at det var et klart straffespark. Og slik kjentes det ut ute på banen også, forteller Alonso til Press Association i dag.

- Jeg snakket med dommeren og Gilberto, og jeg sa det hadde vært kontakt, og at jeg ikke filmet. Jeg prøvde å komme meg forbi Arsenal-spilleren med ballen, og jeg falt fordi det var kontakt. Jeg filmet ikke, sier han bestemt.

Liverpool-manager Rafael Benitez mener også at Bennett gjorde en feilvurdering, både når han unnlot å dømme straffespark og når han i tillegg valgte å gi Alonso gult kort.

- Jeg mener at Alonso burde ha hatt et straffespark når han ble felt, og jeg er meget misfornøyd med at han fikk gult kort. Kortet kom alt for kjapt opp av lomma på dommeren. Noen ganger må dommerne ta en tenkepause før de eventuelt deler ut kort i slike situasjoner. Det var kontakt mellom spillerne, selv om det kanskje ikke var helt åpenbart. Og dersom det ikke var åpenbart at det ikke var kontakt, burde ikke en dommer gi gult kort.

BILDER FRA KAMPEN: SJEKK MÅLENE FRA YOUTUBE

Kuyt ble kåret til banens beste
Dirk Kuyt ble kåret til ”Man of the Match” av BBC etter 3-1 tapet for Arsenal. Nederlenderen hadde imidlertid håpet at hans første møte med FA-cupen skulle få et lykkeligere utfall.

- Jeg elsker FA-cupen, og jeg er virkelig skuffet over at jeg ikke får spille mer enn denne ene kampen i årets turnering. I Nederland er FA-cupen berømt, og det er ille at vi ikke gikk videre. Det er virkelig skuffende for meg personlig, men jeg ser nå frem til å spille i neste års turnering, uttaler spissen til Press Association.

- Atmosfæren på stadion var fantastisk. Jeg har stor respekt for vårt publikum, og de hjalp oss frem i en vanskelig kamp, legger han til.

Ligacupen blir viktigere
Ettersom Liverpool nå er slått ut av FA-cupen, blir tirsdagens kvartfinale i ligacupen mot nettopp Arsenal med ett mye viktigere. Enkelte vil gå så langt som å påstå at dette nå er den eneste turneringen Liverpool realistisk sett kan vinne i år.

- Jeg tror ikke gårsdagens resultat gir Arsenal noen fordel i ligacupen. Det blir en helt annerledes kamp, med andre spillere på banen. Jeg tror ikke resultatet i FA-cupen vil ha noen som helst innvirkning på den kampen. Vi vil benytte andre spillere, og det kommer også Arsenal til å gjøre. Det er ikke mulig å benytte de samme spillerne i to kamper med tre dagers mellomrom, slår Rafa fast til Press Association.

- Men det er helt klart at ligacupen nå har blitt viktigere for oss, ettersom vi ikke kan vinne FA-cupen. Derfor må vi nå konsentrere oss om ligacupen, og prioritere den høyere, legger han til.

Arsenal-manager Arsene Wenger mener på sin side at gårsdagens resultat også gir Arsenal en fordel i ligacupen.

- Gårsdagens resultat gir oss mental styrke og selvtillit før kvartfinalen i ligacupen. Vi vil komme tilbake til Anfield med et annerledes lag, men vi ønsker å vinne kampen og vi har tro på at vi vil gjøre det.

Benitez kritiserer forsvarsspillet og forklarer hvorfor han ikke brukte Bellamy
Dagen derpå er Benitez ganske kritisk til forsvarsspillet Liverpool presterte i går.

- Jeg føler at vi burde ha stoppet begge de to første målene. Vi gjorde feil, spesielt ved det andre målet. Vi stod bare å så på at spilleren førte ball, og du kan ikke gi spillere så mye tid på dette nivået. Da vil du bli straffet.

- Jeg brukte ikke Bellamy fordi jeg viste at Arsenal ville forsvare seg dypt, og dermed ville ikke Craig få særlig rom å løpe i.

Agger ble ikke Årets Fotballspiller
Daniel Agger var nominert til tittelen ”Årets Fotballspiller” i Danmark, men det ble Sevillas Christian Poulsen som stakk av med seieren. Det melder Ritzau. Det er den danske spillerforeningen som deler ut denne prisen etter en avstemning blant de danske elitespillerne, og kåringen fant sted i går kveld under DR-showet Sport 2006 i messesenteret i Herning.

Foruten Poulsen og Agger var de nominerte Auxerres Thomas Kahlenberg, samt København-duoen Michael Gravgaard og Jesper Christiansen.

McClaren tror Gerrard og Lampard kan spille sammen
Steve McClaren insisterer på at Steven Gerrard og Chelseas Frank Lampard kan spille sammen på den samme midtbanen for England. På direkte spørsmål om dette på BBC Radio Five Live’s Sportsweek, svarte den engelske landslagssjefen som følger.

- De kan definitivt spille sammen. Du kan bare dra nytte av å ha spillere av en slik kvalitet på samme lag.