Alonso håper å score mer

Xabi Alonso er ikke fornøyd med 12 nettkjenninger på tre sesonger i Liverpool. I 2007/08 utfordrer han seg selv til å gjøre flere mål.

Xabi Alonso har satt seg som målsetting å score flere mål den kommende sesongen. Det skriver Liverpool Daily Post i dag. Den elegante spanjolen nettet fra straffemerket i kampen mot South China på tirsdag, men står bokført med kun 12 scoringer på sine 134 kamper så langt i Liverpool-karrieren. Den godeste Alonso har dermed ikke vært noen spesielt målfarlig herremann siden overgangen fra Real Sociedad for tre år siden.

- Jeg skulle likt å gjøre flere mål, men av og til må du tenke mer på hvordan manageren ønsker at du skal spille. Av og til får jeg en rolle der hovedoppgaven er å sikre for mine mer offensive medspillere, og dermed blir jeg liggende ganske langt unna mål. Men det er en utfordring og ambisjon for meg å score flere mål. Men det er ikke lett. Jeg blir aldri en spiller som gjør 10-12 mål i sesongen. I enkelte posisjoner er det vanskelig, erkjenner spanjolen som i morgentimene i går kom tilbake til Liverpool sammen med sine lagkamerater etter åtte dager i Hong Kong.

Alonso understreker at det er viktig at de røde får en god start i ligaen, når man gjester Villa Park om knappe to uker.

- Den første utfordringen blir å få en god start. Klarer vi det, vil det gi oss et løft og vi vil få mer selvtillit. Vi må prøve og bevise at vi kan kjempe i toppen helt fra starten av, og må derfor starte så bra som mulig. De siste sesongene har vi startet svakt, og avstanden til teten har blitt så stor at det har vært vanskelig å ta tittelen. Nå må vi fokusere på de første kampene, og ikke tenke på hva som har skjedd tidligere.

Før den nevnte seriepremieren mot Aston Villa skal Liverpool nå gjennom to treningskamper til, mot Shanghai og Feyenoord i Port of Rotterdam Tournament nå til helgen.