Alonso roser Mascherano

Xabi Alonso skryter av ”Masche” etter overgangen fra West Ham. Dudek utelukker ikke nytt opphold i Nederland. Rafa vil beholde Peter Crouch.

Et av de merkeligste kjøpene vi har gjort under Rafa Benitez er utvilsomt anskaffelsen av Javier Mascherano. Det er forresten teknisk sett et utlån fra West Ham, men vi har ham ut neste sesong – samt opsjon på kjøp. Det har kostet oss £1.5M. Rafa var rask til å banke på døra hans da det ble klart at midtbanespilleren var tilgjengelig. Liverpool snappet han opp foran Juventus og andre storklubber.

I likhet med mange søramerikanere er Mascherano eid at investorer, og det har i ettertid skapt problemer for West Ham i forhold til Premier League – i verste fall kan det ende med bot og trekk i poeng. Selv om Javier ble kjøpt i løpet av overgangsvinduet i januar kunne han ikke debutere før FIFA hadde godkjent han for spill. Han fikk sin debut 24. februar og har allerede spilt mer for Liverpool enn han noen gang gjorde på Upton Park. Han spilte kun syv kamper i London (393 minutter). Alle kampene han spilte i endte med nederlag og laget scoret heller ikke mål med ham på banen.

I Liverpool har den store lille midtbanesjefen fått en helt annen start på karrieren. Selvtilliten begynner å komme tilbake, og pasningskvaliteten og evnen han har til å bryte opp spillet og distribuere ballen har gjort ham til en hit på Anfield. Alonso har lenge fulgt karrieren til argentineren og uttaler til Sunday Times at unggutten allerede sjefer på midtbanen som en 30-åring.

- Han snakker enda ikke god engelsk. På banen har han derfor latt beina snakke for seg. I Spania var Mascherano godt kjent da han var 19-20 år gammel. Real Madrid ønsket ham som erstatning for Makelele. Det kompliserte eierskapet rundt ham gjorde at han i stedet endte i Corinthians. Nå er han imidlertid hos oss, og jeg er veldig glad for å ha ham med på laget. Alonso fortsetter:

- West Ham var i en vanskelig posisjon og måtte ha raske resultater. Alt gikk i en periode feil for dem, og det påvirker også spillerne. Det har vært viktig for Javier å bevise at han kan hevde seg for et lag som Liverpool.

22-åringen har 20 landskamper for Argentina og debuterte for dem i ung alder. Faktisk før han spilte for River Plate.
- Han opptrer som en 30-åring på banen, sier Alonso videre. – Han er en kald fisk og mister aldri konsentrasjonen. Javier analyserer og tenker fotball hele tiden.

Dudek hinter om Feyenoord
På sin personlige hjemmeside skriver Jerzy Dudek åpent om sitt gode forhold til nederlandsk fotball og spesielt Feyenoord. Keeperen sier klubben har vist interesse for ham over lang tid, og at han fortsatt har mange gode venner og minner fra Rotterdam.

- I fjor hadde jeg en prat med Ronald Koeman (PSV). Det var en prat i all vennskapelighet. Vi har ikke tatt opp tråden igjen, men på eiersiden har det skjedd en god del endringer i Feyenoord og jeg håper de snart er med og kjemper i toppen igjen. Ønsker jeg å spille for dem igjen? På dette stadiet sier jeg i hvert ikke nei til et comeback.

Rafa vil beholde Crouch
Liverpools toppscorer denne sesongen har sine kritikere. Spilleren som fikk en del til å heve øyenbrynene da han ble kjøpt for £7M fra Southampton skal ha økt sin verdi på transfermarkedet til rundt £12M. Til tross for begrenset spillertid er det ingen andre som har scoret flere mål for de røde hittil i sesongen.

Med en del nye spillere på plass i løpet av sommeren er det mange som tror at Crouchy kan bli ofret. Ikke minst på grunn av hans markedsverdi. Til Sunday Mirror uttaler Benitez bestemt at spissen ikke er til salgs.

- Jeg er virkelig fornøyd med Peter Crouch, og jeg kommer ikke til å selge ham, er managerens korte kommentar.