Alonso spares mot Portsmouth

Rafael Benitez vil ikke risikere Xabi i to kamper på rad. Ryan Babel sier at Liverpool fortsatt har selvtilliten i orden. Harry Redknapp redd for at de helrøde slår tilbake.

Tilbake til "gammelt" lag
Peter Crouch er uaktuell under juleprogrammet med suspensjon, mens Daniel Agger og Jermaine Pennant fortsatt ikke er tilbake etter langtidskader. I tillegg er det usikkert med Steve Finnan som har fått problemer med den ene hoften.

Liverpool Echo skriver i dag at Rafa Benitez heller ikke vil vurdere Xabi Alonso til dagens kamp mot Portsmouth. Spanjolen gjorde comeback etter sitt brudd i foten mot Chelsea og man vil ikke risikere midtbanestrategen i to kamper på rad etter at han nylig ble friskmeldt.

Det kan derfor gå mot tilsvarende det mannskapet som ble benyttet mot Marseille og Man Utd.


Selvsikker Babel
En av dem som vil bli vurdert fra start er Ryan Babel. Nederlenderen har hatt en bra utvikling etter sin overgang fra Ajax, men har så langt vist seg mest effektiv som innbytter. Nylig fylt 21 år understreker den offensive spilleren at tre tap på kort tid ikke har gjort noe med troen på Anfield.

- Vi har definitivt selvtillit fortsatt, forklarer nemlig Ryan.

- Jeg mener Chelsea benyttet en sterkere tropp enn oss på onsdag. Det spilte med mange faste spillere, men jeg synes likevel vi var uheldige som tapte.

- Vi har tapt to kamper på rad, men en må huske hvem det var mot. Man Utd og Chelsea er store lag og når du spiller mot slike motstandere vet du at det kan bli både seier, uavgjort og tap.

- Nå er det viktig at vi stopper tapsrekken mot Portsmouth og jeg er overbevist om at alle her har troen på det.

- De vil vite at det er vanskelig å komme til Anfield og vi må sørge for at vi gjør vår jobb riktig.

Gjestende manager Harry Redknapp er også klar over at formsterke Portsmouth står foran en vanskelig oppgave like før julen ringes inn.

- Det er ingen tvil om at vi nå får testet vår borteform skikkelig, da Liverpool også har en utmerket spillertropp. De har vidunderlige ressurser. Greit, de har fått et par tap, men de vil komme tilbake.

Faren til Jamie støtter også Peter Crouch etter hans røde kort på Stamford Bridge.

- Det var noe helt uvanlig å gjøre for Crouch. Jeg vet at taklingen var stygg, men han var frustrert og som angriper vet han ikke hvordan han skal takle. Nå er han utestengt, men Liverpool kan likevel hente inn spillere som Dirk Kuyt, Andriy Voronin eller den guttungen de fant i Spania.