Alonso utvist for Spania

Xabi Alonso fikk direkte rødt etter kun 17 minutter mot Island. Stort sett positive landslagsresultater sett med Liverpool-øyne. Intet nytt om Gerrard.

England med Steven Gerrard på laget måtte slå Israel, og på Wembley gikk det forholdsvis enkelt. Shaun Wright-Phillips, Michael Owen og Micah Richards scoret målene. Steven Gerrard måtte, som tidligere nevnt, gi seg etter kun 70 spilte minutter etter at han fikk seg en smell. Det har foreløpig ikke kommet noen rapporter om hva skaden er, og om det vil føre til at Stevie G må stå over noen andre kamper. Yossi Benayoun spilte hele kampen med kapteinsbindet på armen - og var faktisk involvert i situasjonen som fikk Liverpool-kapteinen skadet. Peter Crouch var suspendert, og Michael Owens angrepspartner var faktisk tidligere røde - Emile Heskey!

Alonso fikk direkte rødt kort, etter kun 17 minutters spill da Spania møtte Island i Reykjavik. Den elegante spanjolen ble hektet, og når han omsider kom seg løs tråkket han på islendingen. At han tråkket spilleren på låret er det ingen tvil om, men med den dårlige kameravinkelen er det ikke godt å si om det var med vilje. Vi synes ikke det så slik ut, og det ville heller ikke ligne Alonso å prøve skade en motspiller. Heller klønete enn stygt. Direkte rødt, og Torres og co måtte spille omtrent hele kampen med ti mann. En skulle tro Alonso nå reiser tilbake til Merseyside - ettersom han med sitt direkte røde vil bli suspendert. Det sto 1-0 til pause i kampen, og det var en perlescoring av islendingene. Fernando Torres var frisk i første omgang, men ble erstattet av Andres Iniesta etter 57 minutter. Iniesta var mannen som reddet Spania, med sitt utligningsmål fire minutter før ordinær tid. Det endte 1-1 i Reykavik.

Ryan Babel startet og spilte hele kampen, da Nederland slo Bulgaria 2-0. Robin van Persie og Ruud van Nistelrooy ble foretrukket foran Dirk Kuyt på topp, og vår blonde hollender fikk ikke spilletid i dagens kamp.

Andriy Voronin startet sammen med Andriy Shevchenko da Ukraina spilte skjebnekamp borte mot Georgia. Den langhårede maskinen spilte 72 minutter, før han ble erstattet av Maxim Kalinichenko. Voronin uttalte før dagens kamp at laget trengte fire poeng på de to neste kampene, og så nok for seg seier i denne og ett poeng mot Italia. Nå blir det tøft å oppnå målet, når Italia står på motsatt banehalvdel om noen dager.

Finland tok et meget sterkt poeng borte mot Javier Clementes Serbia. Sami Hyypiä tok plass i midtforsvaret, og finnene holdt målet reint. Den finske kapteinen klarte seg godt mot høyreiste Nikola Zigic - og pådro seg et gult kort. Finland ligger fortsatt meget godt an i gruppe A.

John Arne Riise og det norske landslaget gjorde en grei bortekamp i gruppe C, og vant til slutt 1-0 mot Moldova. Alle resultat gikk Norges vei i dag, og kanskje blir det et sluttspill for Åge Hareides menn likevel. Tyrkia spilte uavgjort og Bosnia tapte - så nå kan Riise og co egentlig avgjøre alt selv.

Irland uten skadede Steve Finnan spilte uavgjort 2-2 borte mot Slovakia. To ganger ledet irene - men Slovakia slo tilbake begge gangene. Noe bittert for Steve Stauntons menn må det være, ettersom Marek Cechs mål kom på overtid.

Daniel Agger spilte hele kampen for Danmark, og bidro på å holde buret reint, da danskene møtte Sverige borte. Agger pådro seg et gult kort, og det skal en del til for at danskene når mesterskapet i 2008 slik det ser ut nå.