Amerikanerne har passert 90%

Hicks og Gillett kan nå tvangsinndrive resten av aksjene i LFC. Benitez vil ha forsikringer om duoens ambisjoner for klubben. Kuyt skuffet over manglende uttelling. Fairclough til Ålesund.

Liverpool Echo avslører i dag at George Gillett Jr og Tom Hicks nå er i en posisjon der de kan tvangsinndrive de resterende aksjene i Liverpool FC. Lokalavisen melder nemlig at amerikanerne nå har sikret seg hele 94,4% av aksjene i klubben.

Benitez vil ha en prat
Echo skriver ellers at manager Rafael Benitez ønsker en samtale med de nye eierne så raskt som mulig, da han ønsker forsikringer omkring duoens ambisjoner for klubben. Disse samtalene vil trolig finne sted når Gillett og Hicks returnerer til England mot slutten av mars. Duoen skal være like ivrige etter å få disse samtalene unnagjort som manageren.

Rykter om at Real Madrid vil gjøre et fremstøt for å sikre seg Benitez bare tiltar i styrke, men Benitez insisterer fortsatt på at han er lykkelig på Anfield og at han ønsker å fullføre jobben han har begynt på ved Merseys bredder. Men først vil han altså forsikre seg om at amerikanernes ambisjoner matcher hans egne.

Liverpool Echo skriver at Real Madrid har satt opp en prioritert liste over managerkandidater. Øverst troner Rafael Benitez, dernest følger i prioritert rekkefølge: Jose Mourinho og Bernd Schuster. Det er forventet at Fabio Capello vil forlate Madrid-klubben i sommer.

- Det er alltid mye rykter i avisene, og mange har snakket om Madrid. Jeg leste i en avis at jeg skal ha hatt et møte med folk fra Madrid. Det stemmer ikke, er Benitez sin kommentar til disse ryktene.

- Det som er klart er at jeg trives i Liverpool. Jeg kunne ikke ha fått mye mer støtte enn jeg har fått her så langt, men nå er det nye folk som tar over klubben og det er viktig at jeg snakker med de nye amerikanske eierne. Jeg hadde en samtale med dem da de kom til klubben første gang, men nå ønsker jeg å snakke med dem igjen så fort som mulig. Da vil vi snakke om fremtiden, slår han fast.

- Som jeg har sagt før, jeg ønsker ikke å snakke bare om hvor mye penger jeg får til spillerkjøp. Jeg ønsker å høre de videre planene for å forbedre klubben. Vi må gjøre ting som hjelper på sikt, ikke bare ett eller to år frem i tid, men de neste 100 årene!

Liverpool klarte å få manageren til å skrive under en ny avtale sist sommer, etter at Real Madrid hadde vært frempå med et tilbud til Benitez. Det virker åpenbart at spanjolen fortsatt ønsker å bli på Anfield, men han utnytter også situasjonen til å styrke de sidene ved klubben han mener må styrkes.

Gillett og Hicks returnerer til England den 31.mars, i forbindelse med Arsenal-kampen, og vil da ha samtaler med manageren. En klubbkilde sier til Echo at dette ikke har skjedd tidligere fordi overtakelsen ikke har vært formelt i orden. Amerikanerne skal ha foretrukket å holde seg i bakgrunnen til alle formaliteter er unnagjort.

Chris Bascombe skriver at amerikanerne er ivrige etter å overbevise Benitez om sine ambisjoner for klubben, og de føler seg trygge på at spanjolen vil like å høre det de har å fortelle. Real Madrid skal også være inneforstått med at Bentiez akter å fullføre det han har startet på i Liverpool, og derfor har de altså satt opp Mourinho og Schuster som alternativer. I dag virker det som om Mourinho er favoritt til å få jobben i Real, noe som er betryggende for alle Liverpool-fans.

Dirk skuffet over uttellingen
Dirk Kuyt sier til LFC Magazine denne uken at han er skuffet over antallet mål han har gjort etter overgangen til Liverpool. Men han lover fansen at de har mer i vente.

Nederlenderen har gjort 10 mål siden overgangen i sommer, men har egentlig gjort seg mer bemerket for sin helhjertede arbeidsinnsats enn som måltyv. Spissen sier at han fortsatt ikke har funnet seg helt til rette i engelsk fotball.

- For å være ærlig så hadde jeg forventet å score flere mål, men jeg har fortsatt tro på at jeg kan gjøre åtte mål til, som er målet manageren har satt for meg denne sesongen, sier han.

- Jeg har spilt noen gode kamper uten å score, og jeg har misbrukt noen sjanser, så jeg burde ha hatt flere mål. Selvsagt ønsker jeg å score mye, selv om det ikke er det viktigste. Å nå semifinalen i Champions League og bli blant de fire beste i ligaen er mine kortsiktige mål nå, forteller nederlenderen.

Selv om scoringene har uteblitt er ikke Kuyt bekymret for at Bentiez skal hente nye spisser til klubben i sommer.

- Jeg leser avisene, og vet hva de sier om vi taper eller ikke scorer. Det betyr ingenting. Det viktigste nå er at klubben kjøper gode spillere. Dersom manageren henter inn en ny spiss betyr det en ny rival for meg. Det gjør laget sterkere, og burde gjøre meg bedre, sier han filosofisk.

- Det har hendt at et lag kjøper en spiller som de forventer vil gjøre 30 mål for sesongen, men ingenting er garantert i Premier League. Andriy Shevchenko er et godt eksempel på det. Han var eksepsjonelt god i Italia, men har funnet det vanskeligere å gjøre mål i England. Didier Drogba gjorde ikke mange mål i sine første to sesonger her heller. Jeg er inne i mitt første år, og jeg venner meg fortsatt til spillet her.

26-åringen forteller ellers at han har stor respekt for manager Rafael Benitez.

- Jeg viste på forhånd at Liverpool hadde en god manager, men etter å ha jobbet sammen med han skjønner jeg nå fullt ut hvor god han egentlig er. Jeg lærer noe nytt fra han hver dag. Han elsker jobben sin, og det er noe som smitter over på spillerne, avslutter Kuyt.

Fairclough til Ålesund
Liverbirds Ålesund opplyser til liverpool.no at de arrangerer klubbkvelder på Kontoret Bar & Spiseri 13. og 14.april. Der vil hovedattraksjonen være supersub David Fairclough. Det vil bli musikk, quiz, fotballkamp og mye mer lover arrangørene.

- Det blir Beatleskveld fredag og Liverpoolkveld lørdag, med David tilstede begge kvelder. Lørdag vil vi også følge bortekampen mot Manchester City, da vi regner med at den blir sendt live, sier Bertil Holen i Liverbirds Ålesund.

Han opplyser også at Liverbirds Ålesund skal ha stand på Aktiv Fritid-messa i Sunnmørshallen nå kommende helg (17-18.mars).

- Der kommer vi til å verve medlemmer både til oss selv og LFCSCSB, samt at vi vil selge supporterutstyr og ha et flott loddsalg gående, opplyser Holen.