Anderson nærmer seg Swansea

Paul Anderson vil trolig være klar for Swansea, på utlånsavtale for 2007/08, i løpet av helgen. Ryktet om Ricardo Quaresma lever videre.

Ung ving til Wales
Aviser i Wales siterer manager Roberto Martinez på at man i Swansea regner med å ha signaturen til Paul Anderson innen man reiser på treningsleir til Sverige førstkommende mandag.  Den unge vingen som Liverpool tidligere hentet fra Hull, vil i så fall spille på Vetch Field hele den kommende sesongen.

- Vi har hele tiden sagt at vi behøver litt fart ute på flankene og forhåpentligvis vil Paul Anderson kunne gi oss det, sier Martinez.  – Vi håper at alt nå blir ordnet i løpet av de neste 24 timene og at han kan bli med oss til Sverige.

- Paul er nøyaktig den type spiller som vi er på jakt etter.  Han er ung, har store kvaliteter og jeg tror at han har lyst til å spille for oss.  

- Han kan spille på begge kantene, selv om han er høyrefotet og trives best på den siden.  Han vil gi oss en ekstra dimensjon siden han kan komme seg forbi på utsiden.  Han er en utmerket crosser, leser spillet og godt og er god med ballen.


Usikkerhet om Quaresma
Den spanske sportsavisen Marca melder at samtidig som Atlético Madrids representanter har sittet i intense forhandlinger vedrørende at kjøp at Portos portugisiske juvel Ricardo Quaresma, har de møtt et uventet hinder i siste liten, for nå skal Liverpool ha kastet seg inn i kampen om den teknisk slepne flankespilleren. Ricardo Quaresma har vært et mål for Atlético i lengre tid, og ifølge diverse spanske og portugisiske medier var den spanske hovedstadsklubben svært nære ved å sikre seg den portugisiske landslagsspilleren i januar. Da ble overgangen avbrutt i tolvte time, ettersom Portos preident var rett for fansen vrede dersom han solgte idolet. Med andre ord en lignende situasjon for Atletico Madrid som det Liverpool opplevde vedrørende overgangssagaen om Simão Sabrosa.

Det er tydelig at Rafael Benítez har valgt å spille kortene sine riktig. Atlético hadde tenkt å hente Ricardo Quaresma som et plaster for såret til sine supportere etter å ha solgt Fernando Torres til Liverpool. Vel vitende om at den spanske klubben hadde Quaresma i kikkerten, ville Benítez ifølge media vente med å gjøre et fremstøt på Quaresma før etter Fernando Torres overgang til Liverpool var hundre prosent klar. Marca, som selv henviser til engelske kilder, melder at Liverpool skal ha fått avslag på et bud pålydende €20M for vingen, samtidig som Atlético Madrid umiddelbart skal være villige til å høyne budet til €22M. Porto står imidlertid på kravet sitt, og beretter at det er totalt uaktuelt å selge den tidligere Barcelona-spilleren for noe som helst under €25M, noe som tilsvarer £17M.

Liverpools daglige leder Rick Parry har tidligere avvist engelske rapporter om at Liverpool har lagt inn bud for spilleren, men ikke benektet at det er interesse på Anfield for Quaresma.