Åpen Benitez

Rafa snakker om Kuyt, amerikanerne og Wengers ungdomssatsing. Gerrards biografi kåret til årets sportsbok.

Dirk Kuyt har tilpasset seg engelsk fotball meget bra, og har vist seg fysisk meget sterk.  Han er blant annet blitt sammenlignet med Alan Shearer.  Liverpool manager er ikke overrasket.
- Vi så kamper av han før vi kjøpte han, og vi visste hvor hardt han jobbet for laget. Han har også vist at han kan score mål, og det overrasker meg ikke at han har tilpasset seg England så bra som han har. Da jeg pratet med Dirk før han signerte, fortalte han meg flere ganger at han er Liverpool-supporter. Jeg har en venn som har spilt med Dirk, og han fortalte meg at han alltid fant tid til å se Liverpool-kamp på tv. Han fortalte meg også at Dirk alltid har drømt om å spille i Premier League.

Amerikanerne Gillette og Hicks har helt fra første pressekonferanse, fremstått som entusiastiske eiere, som vil det beste for klubben. Dette gjør at Rafa ser lyst på fremtiden til klubben.

- Jeg synes dette er veldig positivt. Når man kjøper seg inn i en klubb, og invester så mye penger i den, som det amerikanerne gjør, betyr det at man vil oppnå suksess og at man ønsker å vinne alt som kan vinnes.

Om Arsenal-trener Arsene Wengers ungdomssatsing, har Rafa dette å si:

- Arsenal kjøper mange gode spillere, og folk blir lett imponert. Det folk imidlertid ofte glemmer, er at de bruker mye penger på de unge spillerne de bruker. Misforstå meg ikke; Jeg mener det er veldig positivt det Arsenal gjør, men det er også lettere å gjennomføre når du har så mye penger.

Årets bok om Gerrard
Mens Steven Gerrard dunket inn to mål mot Andorra i går, ble biografien hans ”Gerrard: My Autobiography” kåret til åretes sportsbok i England.