Arbeloa klar for spill umiddelbart

Rafa Benitez sier at Liverpools nye forsvarer kan være aktuell allerede mot Everton, og spilleren ser fram mot utfordringen. Manageren støtter sitt styre i spørsmålet om nye eiere.

På dagens pressekonferanse gjorde Rafa Benitez det klart at han vurderer Alvaro Arbeloa som spilleklar umiddelbart, om det så skulle være til lørdagens lokaloppgjør.

- Han er klar til å spille når det måtte være, forklarer Rafa.  – Hvis behovet er der har jeg ingen betenkeligheter med å benytte ham mot Everton.

- Alvaro kan spille høyreback eller i midten.  Jeg har kjent til ham siden han var på juniorlaget til Real Madrid.  Han er en spiller med fart og god innstilling.  Han vil gi oss flere muligheter på høyresiden, og jeg er sikker på at han kan legge press på Steve Finnan.

Om den andre spanjolen som skrev under i går, 18 år gamle Francis Duran, hadde manageren dette å si:  - Fracis er en god ung spiller fra reservelaget til Malaga og vi håper han kan utvikle seg her.



- Jeg er veldig, veldig glad for å komme til en klubb som Liverpool og spille for en manager som Rafael Benitez, sa Alvaro Arbeloa på spansk.

- Jeg ønsket å komme hit for å arbeide hardt og bli en bedre spiller.  Liverpool er den største og beste klubben i England, når man ser på historien, og får enda mer omtale i Spania nå som det er spansk manager og spanske spillere her.

- Jeg ser fram til denne utfordringen, men jeg er ikke redd for den.  Det skal bli stort å spille med alle de fantastiske spillerne som er her.  Dette er et viktig skritt videre i min karriere.

- Det blir nå viktig for meg å få lært språket så fort som mulig.



Rafa Benitez ble også spurt om eventuelt nye eiere av Liverpool FC, og det faktum at DIC nå har trukket sitt kandidatur og amerikanske George Gillett jr er favoritt til å komme inn.

- Jeg har snakket med Rick Parry og han sier at han føler dette kan bli bedre (enn DIC) for klubben.  Selv foretrekker jeg imidlertid å konsentrere meg om kampen mot Everton.

- Hvorvidt vi kunne hatt mer penger dersom det hadde gått raskere med DIC vet jeg ikke, og er ikke noe jeg kan spekulere i.  Jeg kan bare slå fast at jeg er fornøyd med de spillerne vi har kjøpt, og jeg håper vi blir like fornøyd til sommeren.  Det kan bli mer penger da, men en må ta en ting av gangen.

- Jeg har ikke snakket med de nye folkene, men jeg vet de har snakket med formannen og Rick og jeg stoler på at de tar den riktige avgjørelsen.

- Hvis styret bestemmer seg for å forandre mening og lytte til forskjellige folk, jeg har tiltro til dem.  Når de først snakket med ham (Gillett), ble jeg fortalt at han kjente til sport.  Hvis styret velger ham må de tro at han er bedre.

- Dette er noe formannen og styret må bestemme, men Rick fortalte meg at de var erfarne og hyggelige folk.