Arbeloa om sitt eget spill på Camp Nou

Spanjolen innrømmer at han ble overrasket da han fikk vite at han var i startelleveren på Camp Nou. Statistikken viser at Barca hjemme ikke er noen lett oppgave for de røde.

Alvaro Arbeloa var sjokkert over å bli satt opp som venstreback i det første oppgjøret mot Barcelona i Champions League. Spanjolen har spilt høyreback og midtstopper tidligere, men aldri før har en manager bedt han spille på venstresiden i forsvaret. I ettertid mener han det var en taktisk genistrek av Rafa.
- Sannheten er at jeg ble overrasket over posisjonen Rafa plasserte meg på. Han fortalte meg at jeg skulle markere Messi, men jeg var ikke nervøs i det hele tatt.
Det var overraskende fordi jeg nærmest sagt aldri har spilt på den posisjonen før. Jeg spilte litt venstre kantspiller som juniorspiller, men aldri back, sier nyervervelsen.

- Jeg er fornøyd med jobben jeg gjorde, spesielt med at jeg holdt Messi relativt rolig hele kampen. Rafa fortalte meg at Messi ville utfordre mye innover i banen, og han hadde helt rett.  Det er viktig å merke seg at det ikke bare var jeg som gjorde det bra. Hele laget bidro til at vi spilte en stødig kamp defensivt.

- En spiller som Messi må du hele tiden markere tett, slik at han ikke får brukt farten sin. Får han utnyttet sine styrker, kan han gjøre maksimal skade. Han kan dominere en kamp, hvis ikke backen han spiller mot er tett oppi han ved enhver anledning.

Den selvsikre spanjolen benytter også anledningen til å skryte av sin nye trener.

- Tillitten manageren viste meg, inspirerte til å gjøre en god kamp. Det kan egentlig ikke gå bedre enn det hittil har gjort. Jeg har bare vært her noen få uker, men føler allerede at jeg har tilpasset meg. Jeg trives i min nye klubb.
Det er helt tydelig at Rafa tror på meg, og jeg skal kjempe hardt for å beholde en plass på laget, avslutter Arbeloa.

Jevn statistikk
I sin femte sesong i Champions League(34. i europacupen) skal Liverpool nå forsøke å gå videre til kvartfinale på regjerende mester Barcelonas bekostning. Seks ganger tidligere har de spanske mesterne blitt slått ut av europacup av et engelsk lag. I to av disse tilfellene var de røde fra Merseyside motstandere(1975-76, 2000-2001). Mens Liverpool bare har tapt mot Galatasaray i CL denne sesongen, har Barcelona på sin side kun vunnet tre ganger(to mot Levski og en mot Werder Bremen). Liverpool har holdt nullen på Anfield i sine siste to kamper. De to lagene har møtt hverandre syv ganger tidligere, og fordelt seirene jevnt seg imellom. Begge har vunnet tre ganger. Barca har vunnet tre ganger tidligere på Anfield.

For Liverpool må Dirk Kuyt og Momo Sissoko stå over en eventuell kvartfinale med gult kort i dagens oppgjør. Det samme gjelder Barcelonas defensive midtbanespiller Thiago Motta.