Aurelio uaktuell mot Spurs

Liverpoolfc.tv bekrefter at Fabio Aurelio pådro seg en muskelskade på baksiden av leggen mot Marseille, og slår fast at han ikke blir involvert mot Tottenham.

Tottenham-manager Martin Jol venter i spenning på om midtbanespilleren Jermaine Jenas blir spilleklar til søndagens kamp mot Liverpool. Jenas har slitt med en strekk i magemuskulaturen, og har stått over de to kampene Spurs har spilt denne uken. I tillegg til Jenas er også Aaron Lennon og Paul Stalteri tvilsomme.

- Jermaine trente ikke i dag, men skal etter planen trene i morgen og vi håper han blir klar, uttalte Jol til Tottenhams offisielle nettsted etter dagens treningsøkt ved Spurs Lodge.

- Aaron Lennon er fortsatt usikker på grunn av en hevelse i kneet, mens Paul Stalteri har et ankelproblem, så det er lite trolig at han spiller, legger Spurs-manageren til.

I tillegg gjennomgikk Ricardo Rocha en ankeloperasjon tidligere i uken og er ute i to måneder, mens Ledley King fortsatt ikke er spilleklar etter sin kneskade.

Teemu Tainio er tilgjengelig igjen etter suspensjon og kan komme til å starte på midtbanen om Jenas ikke blir spilleklar, mens Jol hvilte Dimitar Berbatov og Pascal Chimbonda i gårsdagens UEFA-cupkamp mot Anorthosis Famagusta, og begge er således sikre kort i startoppstillingen på Anfield.

Tottenhams tropp til kampen mot Liverpool: Robinson, Cerny, Chimbonda, Stalteri, Lee, Bale, Assou-Ekotto, Dawson, Gardner, Kaboul, Huddlestone, Zokora, Jenas, Lennon, Malbranque, Tainio, Boateng, Taarabt, Berbatov, Keane, Defoe, Bent.

Rafa: - Spurs er fortsatt et godt lag
Rafael Benitez sier til liverpoolfc.tv i dag at han er overrasket over Tottenhams svake form så langt denne sesongen. Han forventer at London-laget vil komme sterkere utover i sesongen, men håper det blir etter besøket på Anfield.

- Jeg synes Tottenham er et veldig bra lag. De har brukt mye penger for å komme inn blant de fire beste, og i fjor gjorde Martin Jol en veldig god jobb. Men nå har de litt press på seg. De har noen gode spillere, men i tillegg til å score mange mål slipper de også inn mange, konkluderer Rafa.

- Når du har hatt uflaks i et par kamper, påvirker det ofte spillernes selvtillit. I fjor viste imidlertid Tottenham fremgang, og jeg tror de vil være nærmere toppen av tabellen enn bunnen når status gjøres opp i mai. De vil komme sterkere utover i sesongen, men forhåpentligvis blir det først etter kommende søndag.

Aurelio definitivt ute
Liverpoolfc.tv bekrefter før øvrig at Fabio Aurelio definitivt ikke kommer til å være involvert i søndagens kamp, etter at han skadet en muskel på baksiden av leggen i kampen mot Marseille på onsdag. Rafael Benitez tror imidlertid at de øvrige spillerne vil slå tilbake etter det forsmedelige nederlaget for franskmennene.

- Når du får mulighet til å spille en ny kamp bare noen få dager etter et slikt tap som vi hadde mot Marseille, kan ting fort endre seg. Du vet du vil få motgangsperioder hver sesong, men klarer du å vinne noen kamper på rad vil alle være så mye lykkeligere. Det er hva vi streber etter.

Kennedy gir Rafa to år
Liverpool-legenden Alan Kennedy tror Rafael Benitez vil forsvinne fra Anfield om han ikke bringer ligamesterskapet til klubben i denne eller neste sesong. Det vil til våren være 18 år siden de røde sist vant ligaen, og supporterne begynner å bli utålmodige.

- Jeg tror Liverpool har den rette troppen nå, men de må gå ut på banen og vinne alle kamper, både i ligaen og cupene. Dersom Rafa ønsker å rotere og føler at han kan få det beste ut av spillerne på den måte, så kan jeg ikke argumentere mot det. Resultatene etter sesongslutt vil vise om han gjør det rette, uttaler Kennedy til Press Association.

- Han har allerde benket Torres et par ganger. Føler han at han kan klare seg uten Torres, så er det vel og bra, men vi har sett hvor god Torres er, og spør man supporterne vil de si at han er vår beste spiss.

- Jeg tror ikke Liverpool vil gi Rafa sparken, men etter neste sesong vil Rafa ha vært i klubben i fem år. Jeg skal ikke si at det er nå eller aldri, men i løpet av de neste to sesongene bør nok Liverpool vinne Premier League. Rafa har gjort store fremskritt. Folk kan si at han har brukt penger, men det har Alex Ferguson og klubber som Tottenham også. Rafa har styrket laget i områder der det var nødvendig, og han har bygd en sterk tropp. Det er den beste troppen som Liverpool noen gang har hatt, og det er en tropp som er god nok til å gå til topps i Premier League, avslutter Kennedy.

Gerrard på FIFPro World XI
FIFPro er en paraplyorganisasjon for spillerforeninger over hele verden. 45.000 spillere fra 42 foreninger stemte fram sine kandidater til et verdenslag. Blant de 55 nominerte var Jamie Carragher og Steven Gerrard.

Nå er de 11 på verdenslaget for 2006/07 plukket ut, og blant de tre utvalgte på midtbanen finner vi Liverpool-kaptein Gerrard. Laget ble som følger: Gianluigi Buffon; Alessandro Nesta, Fabio Cannavaro, John Terry, Carles Puyol; Cristiano Ronaldo, Kaka, Steven Gerrard; Lionel Messi, Didier Drogba, Ronaldinho.