Ayestarán erstattes ikke

Benítez kommer ikke til å lete etter ny assistent, fordi han har nok kvalifiserte folk i staben. Voronin og Torres fra start? Rafa fornøyd med spissene, og tror Voronin kan score flere enn 15 mål.

Rafael Benítez kommer ikke til å se seg om etter en ny assistant, selv om Pako Ayestarán forlater Anfield, skriver David Prentice i Liverpool Echo.

Manageren bekreftet i går at Ayestarán, venn og kollega de siste 11 årene, slutter i klubben.
- Det er en overraskelse siden vi har jobbet sammen i 11 år, uttaler Benítez.

Rafa mener at han allerede har folk i staben på Melwood til å gjøre Ayestaráns oppgaver.


Godt fornøyd med spissene
Både Peter Crouch og Dirk Kuyt tegnet seg på scoringslista mot Toulouse i midtuken, men det betyr ikke at de automatisk starter mot Derby i dag. Fernando Torres og Andriy Voronin kommer trolig til å utgjøre spissduoen, slik de gjorde mot Sudnerland.
- Jeg tror dette er den sterkeste spisskvartetten jeg har hatt i min tid i Liverpool. De besitter alle kvalitet, og de har ulike kvaliteter. For meg er det et problem, men jeg liker dette problemet.

- Alle vet at Premier League er vår prioritet. Vi ønsker å vinne alle trofeene, men Premier League er vår prioritet.

- Jeg liker ikke å snakke om vårt sterkeste lag. For meg avhenger det av motstanderen, mine spilleres tilstand og om de har selvtillit eller ikke.

- Det er virkelig ikke planen å bytte spisser til hver kamp. Jeg prøver å velge ut spillere til hver kamp. Det avhenger av kampen og om spillerne er i form eller ikke.

- Man kan snakke om at en spiller er bedre enn en annen, men jeg benytter alltid mitt beste lag til å vinne den enkelte kamp.

- Hvis et lag har veldig gode forsvarere i lufta, vil jeg kanskje bruke Voronin istedenfor Crouch. Det avhenger av planen, og for meg er planen alltid å bruke det beste laget i den enkelte kampen.

Voronin har vært en positiv overraskelse så langt i sesongen, han kom gratis fra Bayer Leverkusen og ser ut til å ha funnet seg til rette i England. Med to mål allerede, så virker Benítez? spådommer om 10 til 15 scoringer faktisk noe lite.
- Da vi signerte kontrakt med ham, sa jeg at han kunne score 10-15 mål pr. sesong. Jeg tror han har kvalitet til å score enda flere, sier Rafa.

- Det dreide seg om hvor fort han kunne finne seg til rette i Premier League, men han er ok allerede.

- Han spiller bra i Europa og i Premier League. Hvis han fortsetter slik kan han score flere enn 15.

- Men det er ikke viktig for meg om det er Torres eller Voronin. Det er bare de riktige spillerne for de riktige kampene.

- Det er viktig å forstå ideene våre. Tidligere ble vi kritisert for å rotere på laget, men vi tenker ikke på å vinne ett trofé. Vi tenker på hele sesongen, og vi forsøker å komme til alle finalene.

- Man kan ikke bruke de samme spillerne i hver kamp, og man må ha alle spillerne klare hele tiden. Det er nøkkelen til å være stabil.