Babel: - Fleksibilitet er avgjørende

Ryan Babel er sistemann ut som støtter sin manager i rotasjonspolitikken. Tottenham manager Martin Jol frykter et såret Liverpool foran morgendagens oppgjør.

Diskusjonen om Benitez rotasjonspolitikk ruller videre. Innad synes manageren å ha unison støtte, så også av unge Ryan Babel, i et intervju med Daily Mail. Nederlenderen er forventet tilbake i startoppstillingen i morgendagens oppgjør mot Tottenham, og synes ikke rotasjon er et problem.

Nederlenderen har startet fem kamper så langt i sin debutsesong.

- Alle vet at sjefen liker å endre på sine lagoppstillinger og sin taktikk avhengig av hvem vi møter. Men jeg skjønner hvorfor han gjør det. Du kan ikke spiller på samme måte i alle kampene, og du kan ikke bruke de samme spillerne hele tiden. Fleksibilitet er avgjørende.

- Det er en viktig del av gamet, og spesielt så her i England hvor lagene deltar i fire turneringer. Det er urealistisk å forvente at alle spillerne skal spille uke inn og uke ut. Det er det samme når sjefen bytter vingene i løpet av kampen. Av og til spiller jeg til venstre, og når det ikke fungerer, kan det hjelpe begge vingene å bytte om.

- Det gir laget en uforutsigbarhet, og det må jo bare være bra. Det betyr at motstanderen aldri kan være sikker på hva vi gjør, noe som gir dem problem der de blir stående og gjette.

Den atletiske £11.5M-mannen har hatt en spennende innledning i sin første sesong på Anfield, og vil gjerne sette enda større spor etter seg.

- Jeg vet jeg kan bedre enn hva jeg har prestert så langt. Jeg har ikke nådd toppnivået, jeg kan forbedre meg, og forhåpentligvis vil fansen kunne se det etter hvert som sesongen skrider frem. Jeg lærer hele tiden hvordan jeg skal spille sammen med mine lagkamerater, slikt tar tid. Jeg må finne min plass i sjefens formasjoner, og måten han ønsker at jeg skal opptre på matta.

- Det er veldig annerledes fra Ajax, og jeg visste at det ikke ville bli enkelt her. Men jeg er likevel fornøyd med hvordan min første sesong i England har startet. Det er klart det er annerledes, i nederlandsk fotball går ballen mye mer langs bakken, så jeg tilpasser meg stadig. Her møter man lag som foretrekker å holde ballen i lufta, det er nytt for meg. Men igjen, det er noe jeg må venne meg til.

Martin Jol frykter et såret Liverpool
Tottenhams manager ble sagt å ha fått seks kamper på å redde jobben sin etter 3-1 tapet for Arsenal forrige måned. Av de seks har man spilt fem ubeseiret. Den sjette går på Anfield i morgen, og det forventes at styret i Tottenham vurderer hans fremtid etter den. Jol er klar over at Liverpool kan by på problem for hans London-lag.

- Det er to måter å se det på. Dersom Liverpool hadde vunnet komfortabelt mot Marseille kunne du sagt at det ville bli enklere for oss. Nå møter vi i stedet et lag som må reise kjerringa. For oss er det viktigste å få et bra resultat, sier Jol til The Mirror.

- Jeg føler at dersom vi får denne kampen ut av verden uten å tape, så har vi gjort det bra mot tre av topplagene. Jeg vil også gjøre det bra mot andre lag. Hvis du tar poeng mot alle de andre lagene så er du ok.

- Vi slo Chelsea på hjemmebane forrige sesong, og vi gjorde det bra i FA-Cup?en. Vi er det eneste laget i hvor-mange-år som har scoret tre mål der. Mot Manchester United hadde vi to av tre uavgjorte og mot Arsenal hadde vi fire uavgjorte. Jeg vet det ikke er godt nok, men det er lag som aldri tar poeng mot disse lagene.

Jol mener Liverpool har et fortrinn i morgendagens oppgjør, ettersom man på Merseyside har brukt store penger på umiddelbart presterende spillere, mens Tottenham handler for fremtiden.

- Man kan ikke sammenligne det. De har gjort investeringer. Vi har kjøpt Gareth Bale, Younes Kaboul og Kevin-Prince Boateng, men det er annerledes.

- Jeg vet ikke om søndag er en bra dag å spille Liverpool på, de har hatt en ekstra fridag. Vi har fire eller fem spillere som spilte på torsdag på Kypros og som vil spille igjen i morgen.

Jol avslører også at han var på jakt etter Torres for et år siden, men det var ikke ment å bli.

- Torres var priset til rundt £28M. Vi hadde Berbatov, Robbie Keane, Jermain Defoe og Mido. Det hadde vært litt mye! Men han har vært et stort talent de siste fire årene. Selvsagt, han er en av de beste spissene i Europa.