Babel fulgte ikke råd fra van Basten

Ryan Babel valgte å reise utenlands, til tross for at landslagsmanageren rådet unge spillere til å bli i Nederland. Paul Anderson hevder han er en av de hurtigste hos Liverpool.

Babel stoler på seg selv
Landslagstrener for Nederland, legendariske Marco van Basten, møtte spillerne på U21 landslaget før EM på hjemmebane nylig. Van Basten rådet da landets unge spillere til å bli i den hjemlige ligaen hvis de hadde planer om å spille seg inn på seniorlandslaget til EM 2008. Nå vant ungdommene i treskolandet mesterskapet, og en av de største stjernene valgte nesten umiddelbart å reise til Anfield.

- Van Basten snakket til troppen før U21 mesterskapet og sa at det ville være beste for spillerne at de forble i Nederland dersom de ønsket å være med til Euro 2008, bekrefter Babel.

- For å være ærlig, jeg tenkte ikke et øyeblikk på hva han hadde sagt da Liverpool ønsket å kjøpe meg. Jeg snakket med Rafa Benitez og har nok selvtillit til å tro at jeg får spille nok kamper for Liverpool til å overbevise van Basten til at han tar meg ut på landslaget


Anderson har ikke gitt opp Liverpool
Paul Anderson gjennomførte i 2006/07 en litt skuffende sesong, etter at spilleren som blir 19 år i morgen hadde vist lovende takter på reserve- og juniorlag året før. Nå har tenåringen som kan spille på begge flankene og også bak en ensom spiss, blitt enig med manager Benitez at han skal være på utlån til Swansea neste sesong. Han hevder selv at han er en av de raskeste i Liverpool FC, og at han langt i fra har gitt opp en karriere på førstelaget til de helrøde.

- Jeg var uten tvil en av de hurtigste, sier Anderson til avisen Wales on Sunday da man spør ham om førstelagstroppen på Anfield. ? Ikke mange ville slått meg på en sprint, Craig Bellamy var kanskje raskere og Mark Gonzalez.

- Da jeg var 13 kunne jeg løpe 100 meter på 12 sekunder. Jeg vet ikke hva tiden ville bli nå, men jeg er definitivt raskere. Jeg har sett den store matta i Swansea og det vil passe godt til min fart, men jeg ønsker å tro at jeg kan mer enn å løpe fort.

- Jeg har tror fortsatt at jeg kan greie det hos Liverpool. Jeg er fortsatt bare 18 år, men skal du ta steget opp i en klubb som Liverpool må du være klar for det.

- Jeg har spilt reservelagsfotball og det hender du møter landslagspillere og holder en brukbar standard. Både Rafa og jeg ønsket imidlertid denne overgangen. Klubben sa nei til utlån forrige sesong, men når Swansea nå viste interesse var det riktig tidspunkt.

- Rafa og Roberto Martinez (manager i Swansea) har de samme ideene om hvordan fotball skal spilles, de ønsker begge å spille langs bakken. Det passer spillerne de har, og derfor ble nok også denne overgangen til.

- Nå ønsker jeg å gjøre det bra med Swansea og gi meg selv en bedre sjanse til å kunne slå igjennom hos Liverpool.