Barca vil saksøke Pacheco

Barcelona har fått medhold i en rettstvist mot Arsenals Fran Merida, og ønsker som følge av det også å saksøke Liverpools Daniel Pacheco.

Daily Telegraph melder at Barcelona har planer om å saksøke Liverpools 16 år gamle spiss Daniel Pacheco, som ankom Merseyside-klubben fra den spanske storklubben i juli. Pacheco spilte fire år i Barcelona som amatør.

Årsaken til at Barcelona nå vil gå til sak mot Pacheco er at de i går fikk medhold i en lignende rettstvist mot Arsenals Fran Merida. En spansk domstol skal ha kommet frem til at Merida, som gikk til Arsenal etter å ha vært åtte år i Barcelona, har misligholdt kontrakten han hadde med katalanerne.

- Kjennelsen erkjenner at klubber har rettigheter etter at de har utdannet og oppdratt barn, uttaler Barcas visepresident Ferran Soriano.

Merida skal ha planer om å anke avgjørelsen. Dersom dommen skulle bli opprettholdt kan det få store konsekvenser for engelske klubber som har hentet unge spillere fra Spania - ikke minst Liverpool.

I Spania kan ikke klubbene skrive profesjonelle kontrakter med sine unge spillere før de har fylt 18 år, mens reglene i England er mer liberale. Dette har resultert i at flere unge spanske gutter har forlatt spanske klubber og sluttet seg til engelske toppklubber.

- Engelske klubber vil nå måtte tenke seg om to ganger før de henter flere unge spanske spillere. Dette er en viktig dom, siteres advokat Rodrigo Garcia.