BBC ber om unnskyldning

BBC ber i dag om unnskyldning for en slengbemerkning om Hillsborough-ulykken i såpeserien EastEnders, som har vakt sterk harme på Merseyside.

En slengbemerkning i den engelske såpeserien EastEnders har fått Liverpool-supportere til å rase mot BBC. Alle klagene fra røde fans har i dag tvunget den britiske statskanalen til å gi en offentlig unnskyldning.

I en dialog i EastEnders ble det antydet at Hillsborough-ulykken skyldtes hooliganisme. Det resulterte i en telefon- og mailstorm mot BBC fra illsinte Liverpool-fans.

I serien skal rollefiguren Minty ha ført en samtale med Liverpool-supporteren Jase, der han uttalte følgende: "Fem år ute av Europa på grunn av Heysel, og de buret dere inne for å hindre dere i å slåss ute på banen, og hva endte vi opp med - Hillsborough."

En talsmann for BBC uttaler i dag dette om saken:

- Minty minnet Jase om at hooliganisme på Heysel var den direkte årsaken til at fans ble buret inne bak gjerder. Hans poeng var at dette hadde tragiske konsekvenser for uskyldige supportere på Hillsborough.

- BBC ber om unnskyldning dersom denne bemerkningen ble misforstått og om noen følte seg støtt av den.

Det som manusforfatteren av EastEnders og BBC ser ut til å ha glemt i denne saken, er imidlertid at gjerder eksisterte på mange engelske fotballbaner lenge før Heysel, og dermed ikke ble innført som en direkte følge av det som skjedde den tragiske maikvelden i Brüssel i 1985.