BBC ber om unnskyldning

Dette ser ut til å være dagen da statskanalene må krype til korset og be om unnskyldning. Sist ute er BBC, som sier unnskyld for støtende og uriktige kommentarer vedrørende Hillsborough-ulykken.

Liverpool Echo melder at BBC i dag har bedt om unnskyldning for at en av kanalens reportere antydet at billettløse Liverpool-supportere forårsaket dødsfallene på Hillsborough. Journalist Patrick Burns kom med det kontroversielle utsaget under et innlslag på det såkalte Politics Show sist søndag. Hendelsen kommer like i etterkant av at BBC ble kritisert for en kontroversiell Hillsborough-kommentar i såpeserien Eastenders for noen uker siden.

Under The Politics Show skal Mr Burns ha ytret følgende: "Fire år etter Heysel, buret inne på Hillsborough, ble 96 Liverpool-supportere klemt til døde etter at mengder med supportere uten billetter trengte seg inn bak dem".

I dag hevder BBC at bemerkningen ikke var ment å såre eller støte noen.

- Reporteren mente ikke å antyde at årsaken til tragedien var fans som ankom banen sent uten billetter. BBC ønsker å be om unnskyldning fordi bemerkingen kan ha kommet ut feil og ha støtt folk, sier en talsmann for den britiske statskanalen til Echo.

Om dette er nok til å gjenvinne Liverpool-supporternes tillit er imidlertid uvisst.

- Dette er ikke første gang BBC har satt sinnene til Liverpool-fans i kok med spekulasjoner om årsaken til tragedien. Dette har gjentatt seg flere ganger det siste året. Kelvin MacKenzie har sluppet til på Question Time, noe som førte til sterke protester i januar, sier Liverpool-supporter Nigel Kavannah fra Halewood til lokalavisen.

- Deretter fikk vi oppleve at en av rollefigurene i Eastenders linket Hillsborough til hooliganisme, og nå får vi altså servert dette av Patrick Burns på The Politics Show. Man føler at BBC bare har blitt veldig late og uetterrettelige. Taylor-rapporten har forklart hva som hendte under tragedien, og den kan alle lese på internett, avslutter han.