Bellamy har ikke gitt opp ligatittelen

Craig Bellamy tror at god hjemmeform og hjemmekamper mot Chelsea og Manchester United kan føre Liverpool inn i tittelkampen igjen. Diao får spille FA-cup for Stoke.

Craig Bellamy tror at Liverpools gode hjemmeform kan bidra til at laget kjemper seg inn i gullstriden i Premier League igjen. Waliseren tror også at ”Fortress Anfield” kan bidra til suksess i samtlige turneringer de røde er involvert i.

3-0 seieren over Bolton på 1.nyttårsdag var Liverpools 27.strake hjemmekamp i ligaen uten tap. De har ikke tapt hjemme siden kampen mot Chelsea 2.oktober 2005. Bedre statistikk kan ikke klubben vise til siden 1981. Alle turneringer sett under ett har ikke Liverpool tapt på hjemmebane siden Champions League-kampen mot Benfica 8.mars i fjor. Denne statistikken vil bli virkelig satt på prøve når Arsenal (2 ganger) og Chelsea gjester Anfield denne måneden. Kommer de røde helskinnet gjennom disse kampene, venter så Barcelona i Champions League i mars.

- Med den støtten vi får fra publikum på Anfield, har vi en sjanse til suksess i alle turneringer vi deltar i. Supporterne gir oss ekstra styrke når vi trenger det mest, slår waliseren fast.

Han håper å riste av seg sin hamstringskade i tide til å være involvert mot Arsenal i FA-cupen i morgen. Men han har også ligaen i tankene når han snakker. Liverpool er for øyeblikket åtte poeng bak Chelsea og 14 bak Manchester United. Men tetduoen har det til felles at de begge må besøke ”Fortress Anfield” i siste halvdel av sesongen.

- Det er åpenbart at det vil bli vanskelig å spille seg inn i tittelkampen igjen, men det meste som er verdt å gjøre her i livet er vanskelig. Vi vil kun fokusere på å vinne hver kamp fra nå av, og så håper vi at vi i mars er tilbake i en posisjon hvor vi virkelig legger press på lagene foran oss. Ettersom vi har hjemmekamper igjen mot alle de andre topplagene, kan fortsatt alt skje, sier en optimistisk Bellamy til LFC Magazine.

Waliseren gjorde kun ett ligamål på sine første tre måneder i Liverpool, men nå har han gjort fire mål på de siste seks ligakampene.

- Noen spillere kommer til en ny klubb og finner seg til rette med en gang. For andre tar det litt lenger tid. Det tok litt lenger tid enn jeg hadde håpet før scoringene kom, men jeg nærmer meg nå, kommenterer han.

Stoke får bruke Diao i FA-cupen
Stoke City opplyser på sin offisielle nettside at Liverpool har gitt Championship-klubben tillatelse til å bruke Salif Diao i FA-cupen. Stoke spiller allerede i kveld, og Millwall er motstander på Britannia Stadium. Dette kan tyde på at Liverpool håper at Stoke eller en utenlandsk klubb vil hente Diao permanent i løpet av januar. Dersom senegaleseren spiller for Stoke i kveld, kan han nemlig ikke spille FA-cup for en annen engelsk klubb denne sesongen.

Bennett dømmer FA-cupkampen
Steve Bennett fra Kent dømmer 3.runde i FA-cupen mellom Liverpool og Arsenal på Anfield i morgen. 45-åringen har dømt Premier League-fotball siden 1999. Tidligere denne sesongen dømte han Liverpools hjemmekamp mot Aston Villa i ligaen. Assistentdommere i morgen er Philip Sharp og Peter Kirkup, mens Martin Atkinson er fjerdedommer.