Bellamy har samtaler med West Ham

Craig Bellamy er i London for samtaler med West Ham. Portsmouth byr på Cisse. Mancini fortsatt aktuell. Setter opp teaterstykke om Bill Shankly. Torres ingen Spice Boy.

Etter det lokalavisa Liverpool Dail Post forstår vil Craig Bellamy signere en avtale med West Ham United en av de kommende dagene. Flere engelske tabloidaviser skriver at en avtale til ni millioner pund allerede er i havn, der Craig får en fireårsavtale til 70 000 pund i uka.

Bellamy møtte ikke opp på Melwood for oppstart på sesongoppkjøringen torsdag. Årsaken var at han er dratt til London og Upton Park for samtaler med West Ham-ledelsen. Bellamy er satt litt ut i kulda i Liverpool etter kjøpene av Fernando Torres og Andriy Voronin så langt i sommer. Og siden har Rafael Benitez signalisert at Peter Crouch blir, mens Craig Bellamy må gå.

Det er snakk om en overgang på ti millioner pund for spilleren som kostet seks millioner pund da han kom til Liverpool fra Blackburn Rovers for ett år siden.

West Hams midtbanespiller og playmaker Yossi Benayoun vil sannsynligvis gå andre veien som en del av avtalen.

Rafael Benitez fikk nei på et bud på den israelske landslagsspilleren for noen uker siden, men etter at West Ham kjøpte Bordeauxs Julien Faubert, er det sannsynlig at West Ham skal være villig til å la Benayoun gå til Liverpool.

Cisse til Portsmouth?
Portsmouth skal ha bydd ni millioner pund for Djibril Cisse. Selv foretrekker Cisse å bli i Marseille, der han har vært på utlån. Liverpool vil imidlertid svært gjerne ha igjen det meste av de fjorten millioner pundene de kjøpte ham for fra Auxerre. Portsmouths bud kan føre til at Marseille tvinges til å strekke seg lengre.. Samtidig vurderer også West Ham og Bolton å by på den franske spissen.

Mancini fortsatt aktuell
Til tross for rykter om det motsatte de siste dagene, så skal Romas Allessandro Mancini fortsatt være aktuell for Liverpool. Daily Post går så langt som å si at brasilianeren er Rafas neste prioriterte kjøp.

- Vi ser oss om etter vinger og etter spillere som er i en noe lavere prisklasse enn Fernando Torres. Vi jobber med to eller tre navn og nærmer oss, men du vet aldri i dette gamet. Ikke før spillerne er her og presenteres på pressekonferansen er jeg overbevist om at de faktisk kommer, sier Liverpool-manageren.

Benitez ble under pressekonferansen der Torres ble presentert spurt om den sjansen han nå tar ved å bruke så mye penger på en spiller.

- Jeg er sikker på at Torres vil bli en suksess. Jeg har fått en spiller i sin beste alder, som ville til Liverpool. Går dette bra, så har vi en fantastisk spiller fra nå da han er 23, til han er 29 år. Dette er mye annerledes enn dersom vi skulle kjøpt en 30-åring vi kanskje ikke kunne fått noe som helst igjen for.

Benitez mener at det var på tide at Liverpool brukte de store pengene for å hente spillere i ypperste klasse.

- Våre fremste konkurrenter - Chelsea og Manchester United - har kjøpt spillere i den priskategorien lenge. Vi vil gjerne utfordre dem. Da må vi opp i den prisklassen vi også. Torres kan bli et like stort ikon i Liverpool i Atletico Madrid. Han debuterte i Atletico som 17-åring og scoret 82 mål på 214 kamper. Fortsetter han å score mål vil ikon-dyrkelsen fortsette for Torres. I Madrid var han kapteinen, ikonet, lederen. Han kan gjøre liknende ting her. Han vil få et godt forhold til fansen, fordi han er en spiller med styrke og fysikk. Etter å ha spilt i Atletico Madrid vet han godt hva press er. Han har alle forutsetninger til å bli en suksess. I de to siste kampene for Atletico var han ankelskadet. Han spilte likevel. Hvorfor? Fordi han så sterkt ville at klubben sin skulle kvalifisere seg for UEFA-cupen. Det sier sitt om styrken og viljen til denne spilleren. Det slo meg også når jeg snakket med ham, denne vinnerviljen hans. Jeg tror dette er en vinn-vinn-situasjon for oss, sier Benitez.

Manageren gjentok også at Peter Crouch fortsatt er med i hans fremtidsplaner. Peter Crouch har sammen med John Arne Riise foreløpig ikke fått noe forslag til kontraktsforlenging av sine toårskontrakter, mens Harry Kewell og Steve Finnan starter på sine siste tolv måneder av sin nåværende kontrakt. Det er ikke klart om disse spillerne får forlenget sine kontrakter.

Setter opp teaterstykke om Bill Shankly
Liverpool-legenden Bill Shankly vil bli portrettert i et teaterstykke i anledning Liverpools program i anledning at byen blir kulturhovedstad i 2008.

En skuespiller vil spille Bill foran et levende publikum, i et stykke som vil ta for seg hans livsprosjekt på det grønne gresset. Ideen kommer fra teaterdirektør og Liverpool-supporter Andrew Sherlock. Hans prosjekt er en av elleve nye kunstarbeid som skal dele den halve millionen med pund de får fra Liverpools kulturselskap.

43-årige Sherlock beskriver Shankly-stykket som en levende dokumenter med lyd og bilde, en slags multimediaforestillinger med autentisk lyd og bilder fra Shanklys lange og eventyrlige karriere som Liverpools manager.

- Dette er et unikt prosjekt der vi blander teaterkunst med multimedievirkemidler. Dette skal bli en stor fotballopplevelse, der vi vil vise hva Shankly brakte til spillet og ikke minst til byen Liverpool. Nå håper jeg flest mulig får sett dette teaterstykket på en stor scene. Det er viktig at dagens unge fans får vite om denne mannen og alle mytene om ham, sier Sherlock til Daily Post.

Sherlock skriver selv manuskriptet til stykket, i samarbeid med Liverpools supporterklubber. Nå er han godt i gang med å finne den skuespilleren som skal få det ærefulle oppdraget å portrettere historiens største fotball-manager.

- Jeg ønsket å gjøre noe som ville gjøre oss stolte over å ha oppnådd. Blir dette showet en suksess, så kan dette formatet også brukes for andre Liverpool-helter, som for eksempel Beddie Braddock og John Lennon.

Torres ingen Spice Boy
Fernando Torres har frisyren, det blonde håret og tatoveringene, men skal vi tro fotballskribenter i Madrid, blir han ingen Spice Boy i Liverpool.

- Fernando er en stille person som trives best sammen med sin kjæreste, mye heller enn å dra ut i nattelivet. Han snakker jo ikke engelsk, så han vil vel holde seg mest sammen med de spanske spillerne i begynnelsen, sier journalist Tim Brown i Madrid.

- Liverpool er en mindre by enn Madrid, men det er fortsatt forstyrrelser for en mann som er borte fra familien sin for første gang, sier Madrid-skribent Javier Conzuelas.