Bellamy starter mot Barca?

Rafael Benitez ønsker nå full fokus på det sportslige, etter at tabloidpressen gjorde en fjær til fem høns. Echo antyder at Craig Bellamy får starte kampen mot Barca.

Liverpool Echo skriver i dag at Rafael Benitez ønsker at Craig Bellamy og John Arne Riise legger kranglingen i Portugal bak seg så fort som mulig. Nå krever spanjolen at de to spillerne gjør bot for seg ved å storspille mot Barcelona på onsdag. Det er nemlig ventet at begge spillerne vil få sjansen til å starte kampen.

Echo skriver at begge spillerne er med i troppen til onsdagens kamp, etter å ha levert uforbeholdne unnskyldninger for sin oppførsel i Algarve, samt å ha akseptert bøter. Chris Bascombe skriver at Benitez for øyeblikket ikke har noen intensjoner om å ilegge strengere straffer en bøter etter hendelsene i Portugal før helgen. Manageren ønsker nå at fokus isteden rettes mot onsdagens kamp.

Lokalavisen avslører at begge spillerne måtte stå til rette for sine handlinger allerede fredag morgen, bare timer etter at Bellamy skal ha kakket Riise over føttene med en golfkølle. Duoen skal ha skværet opp og trent som normalt under den siste dagen av treningsleiren i Portugal, og Liverpool hadde allerede håndtert saken internet før den kom pressen for øret på lørdag.

Ifølge Echo skal Benitez være skuffet over oppførselen til flere av sine spillere i oppbygningsfasen til kampen mot Barcelona, og han skal være svært opptatt av at Bellamy ikke blir stående igjen som den eneste syndebukken etter hendelsene torsdag kveld. Men nå ønsker han som sagt at alle involverte retter all sin oppmerksomhet mot kampen på Nou Camp.

Bascombe skriver at Bellamy likevel må vente til sommeren før han kan være sikker på at han får fortsette i klubben. Anfield-ledelsen skal imidlertid føle at pressen har gjort det den kunne for at Bellamy nok en gang skulle stå tilbake som den store stygge ulven etter hendelsene i forrige uke, og Benitez skal være rimelig forbannet på tabloidavisenes vinklinger av saken.

- Det har vært lekket informasjon til pressen med ett mål for øyet – å ødelegge Bellamys karriere i Liverpool – selv om episoden ikke var utelukkende hans feil, sier en kilde på Anfield til Echo.

Klubben skal visstnok fortsette sin interne etterforskning av hvordan historien kan ha kommet pressen for øret. Ironisk nok virker førstesideoppslagene i tabloidene å ha ført til at Benitez nå har mer sympati for Bellamy enn han hadde fredag formiddag. Manageren skal ikke anse Bellamy som verken mer eller mindre skyldig enn de andre spillerne som har forbrutt seg mot klubbreglementet.

Echo bekrefter at både Bellamy og John Arne Riise har blitt bøtelagt, men skriver også at andre seniorspillere har blitt ilagt bøter av Benitez.

Når det gjelder den mye omtalte middagen og karaoke-aftenen i Portugal, så var det slett ikke alle spillerne som var tilstede der. Jamie Carragher hadde for eksempel dratt hjem fra Portugal en dag tidligere enn den øvrige troppen, for å overvære en begravelse i Liverpool. Han var en av et fåtall seniorspillerne som ikke var med på middagen.

Benitez skal ha gitt ordre om at alle skulle være i seng senest en halvtime etter midnatt, men denne fristen skal flere spillere ha forbrutt seg mot. Echo skriver at krangelen mellom Bellamy og Riise skal ha vært ufin, men på langt nær så voldelig som tabloidpressen har fremstilt den som. Søndagsavisene i England har rapportert at Benitez måtte skille kamphanene. Dette stemmer ikke. Echo opplyser at manageren først fikk vite om det som hadde skjedd fredag morgen, og da ble Bellamy, Riise og flere andre spillere kalt inn på teppet for å forklare seg om hvorfor de hadde begått brudd på klubbens reglement.

Bellamy og Riise skal da ha skværet opp, og flere stjernespillere skal ha unnskyldt seg overfor manageren fordi de ikke hadde lagt seg innen fristen som var satt. Disse spillerne skal også ha akseptert bøter for ikke å ha overholdt denne fristen.

Troppen trente som normalt fredag morgen, før de returnerte til Merseyside senere samme dag. Benitez hadde håpet at historien ikke skulle lekke ut til pressen, og var sjokkert over at detaljer om det som hadde skjedd hadde kommet tabloidmediene for øret.

Manageren har ingen intensjoner om å diskutere saken videre i offentligheten, og lar det bli med gårsdagens offisielle uttalelse. Det eneste som vil måtte komme i tillegg er en uttalelse om at alle som har brutt disiplinærreglementet vil bli bøtelagt. Ifølge Echo dreier dette seg totalt om seks spillere. De fleste av disse er bøtelagt kun for ikke å ha lagt seg tidsnok.

Echo skriver at Benitez ikke kommer til å sparke noen spillere slik umiddelbart, selv om fremtiden til enkelte spillere på sikt nå kan være mer usikker. Det største slaget i ansiktet for manageren skal ha vært at hendelsen kom bare noen timer etter at hele troppen hadde fått ros for å ha trent godt og skapt en positiv atmosfære under treningsleiren i Portugal. Dette førte også til at de fikk en belønning i form av den famøse utekvelden.

Benitez skal imidlertid ikke ha noen planer om å forby lignende arrangementer eller belønninger i fremtiden. Han mener at det som skjedde har blitt kraftig overdrevet av pressen, og at hendelsene ikke fortjener karakteristikk som noe mer enn dårlig dømmekraft av en gruppe unge menn.

Nå akter manageren å sørge for at spillerne fokuserer kun på onsdagens kamp i dagene som kommer. De interne stridighetene synes i alle fall å være en saga blott allerede. Selv om Bellamy kan gå en usikker fremtid i møte til sommeren.

Konklusjonen er at Bellamy virkelig var involvert i en krangel med John Arne Riise, og det stemmer at foranledningen skal ha vært at Riise nektet å delta på karaoke-synging sammen med waliseren. Men Echo bekrefter at denne krangelen var langt mindre alvorlig enn det som har blitt presentert av engelske søndagsaviser og norsk tabloidpresse med TV2-Sporten og VG som pådrivere. Echo gjør et poeng ut av at dersom Riise virkelig hadde blitt slått flere ganger over føttene med en golfkølle, så hadde han neppe vært i stand til å trene dagen etter eller å spille mot Barcelona onsdag kveld.

Echo skriver at alle spillerne som ble bøtelagt sannsynligvis vil være med i troppen til onsdagens kamp, og at Bellamy sannsynligvis kommer til å starte kampen.

Barca-presidenten skryter av Gerrard og Crouch
Barcelona-president Joan Laporta benytter i dag anledningen til å skryte av to av Liverpools spillere før onsdagens storkamp i Spania. Steven Gerrard og Peter Crouch blir rost opp i skyene av Laporta.

- Jeg liker Steven Gerrard. Han er Liverpools juvel. Jeg så en reprise av Champions League-finalen mellom Liverpool og Milan forrige helg. Det var veldig følelsesladet å se Gerrard i den kampen. Xabi Alonso og målvakten var viktige, men Gerrard var lagets hjerte. Da han gikk for å feire sammen med supporterne etter kampen kjente jeg faktisk en klump i halsen, siteres Barca-presidenten av blant annet liverpoolfc.tv. i dag.

- Vår kaptein, Carles Puyol, er det samme for Barcelona som Gerrard er for Liverpool. Han tenker alltid på å gi sitt ytterste for laget. Han er generøs overfor lagkameratene, og er en fighter.

- Den andre spilleren som vil skape vansker for oss på onsdag er Peter Crouch. Han besøkte Barcelona nylig, og spurte om han kunne få komme å se oss spille. Noen i klubben trodde han var basketball-spiller, men jeg fortalte dem at han er Liverpool-spiller.

- Det er bra for oss at vår midtstopper, Rafael Marquez, er god på hodet, men vi vet også at Crouch er god til å avslutte med beina.

Barca-presidenten ser også frem til å oppleve Anfield i den andre kampene lagene imellom.

- Det blir en tøff kamp for oss, men jeg ser frem til besøket, da jeg har hørt så mye om stemningen på Anfield under store kamper. Jeg har aldri vært i Liverpool før. For en person i min alder, som elsker The Beatles, vil det bli veldig spesielt. Jeg ønsker å besøke Cavern Club, hvor gruppen startet opp, avslutter han.