Bellamy ute

Craig Bellamy rekker ikke Middlesbrough-kampen i morgen. Rafael Benitez mener det er hardt å konsentrere seg om ligaspill når så mye står på spill i Europa.

Lite å juble for for Craig Bellamy for tiden. Det er nå klart at han ikke rekker hjemmekampen mot Middlesbrough i morgen. En legesjekk i dag viste at han ikke er helt restituert fra skaden, fortelle Liverpoolfc.tv. Den walisiske landslagsspissen fikk kneskaden i Champions League-kvartfinalen mot PSV Eindhoven forrige uke. Forhåpentligvis rekker han lørdagens hjemmekamp mot Wigan. Bellamy er eneste skadebekymringen hos Liverpool til morgendagens kamp.

For Middlesbrough returnerer forsvarsspilleren Emanuel Pogatetz og midtbanespilleren James Morrison fra suspensjon. Østerrikske Pogatetz har sonet en to kampers karantene etter ti gule kort denne sesongen, mens Morrison har sonet en tre kampers karantene etter det røde kortet han fikk i kvartfinaletapet mot Manchester United. Midtbanespilleren Julio Arca er tilbake i trening etter sin skade, men er høyst tvilsom foran kampen mot Liverpool, mens 6-millionerpund kjøpet fra Chelsea, Robert Huth, må igjennom en fitness-test for å bli klar fra sin muskelskade fra 3-1-tapet hjemme for Aston Villa sist lørdag. Alt tyder på at angriperen Mark Viduka blir frisk fra sin mageonde til kampen i morgen. Kampen blir også et gjensyn med Abel Xavier, som tidligere spilte for Liverpool.

Vanskelig å konsentrere seg
Rafael Benitez innrømmer at det er hardt for spillerne hans å konsentrere seg om spill i Premier League rett før en semifinale i Champions League. Spanjolen var svært skuffet etter den svake 0-0-kampen mot Manchester City sist lørdag, et resultat Benitez tror skyldes deltakelsen i Champions League. Til tross for dette, tror ikke Rafa at to hjemmekamper på fire kamper denne uken vil føre til at laget hans mister grepet om semifinalekampene i Champions League.

- Vi spilte ikke godt mot Manchester City. Vi hadde noen gode sjanser, men spillet var svakt, spesielt i andre omgang. Vi visste at kampen ville bli som dette, fordi vi er klare for semifinaler i Champions League. Det er så stort at noen ganger skjer det at spillerne kan miste konsentrasjonen, sier Benitez.

Men før hjemmekampene mot Middlesbrough onsdag og Wigan lørdag maner suksessmanageren til fokus på Premier League.

- Bolton og Everton er nær oss på tabellen, men dette avhenger av oss og vårt spill. Vi kan gjøre jobben selv. Hvis vi vinner de to hjemmekampene våre, kan vi være der. De trenger også å vinne hver kamp, og det er heller ikke så enkelt, sier Benitez.