Benítez forsvarer rotasjonspolitikken

Rafa Benítez viser standhaftighet vedrørende sin rotasjonspolitikk, og han kan formidle at det er noe han stadig akter å tviholde på.

I lys av gårdagens Torres-hattrick, har Rafa Benítez atter blitt konfrontert med sin rotasjonspolitikk, en politikk som fikk hard medfart så sent som i helga, da den nevnte Torres ikke ble inkludert i startoppstillingen mot Birmingham. Benítez har dog gang på gang før vist at han ikke akter å la seg affisere av hva som skrives i media, og på direkte spørsmål om hvorvidt Fernando Torres vil starte neste kamp, svarte Rafa Liverpools offisielle hjemmeside på sitt sedvanlige, kryptiske vis:

- Kommer han til å starte neste kamp? Vi får se. Jeg kan ikke gi ut noen garanti, da jeg vil se an mine spisser denne uken igjennom. Vi har fire av dem, og om jeg nå avslører at han (Torres, journ.anm) kommer til å spille, vil det være å gjøre ting lettere for Wigan.

Videre utdyper Liverpools manager forklaringen av hans tankesett rundt luksusproblemet på topp, og hans rotasjonspolitikk, dog holder han stadig holder ethvert kort tett til brystet.

- Jeg tenker utelukkende på mitt lag. Våre supportere er smarte, de forstår at min hensikt er å tjene laget på best mulig vis. Fernando vet hvorfor han ble utelatt; det var grunnet mangel på rom. Jeg trenger ikke forklare det i detalj, enhver spiller vil ønske å spille i enhver kamp.

- Om du kan si meg at Dirk Kuyt, Peter Crouch eller Andriy Voronin er dårligere spillere, da ville jeg ha stilt med Torres i enhver kamp. Hva som imidlertid er tilfellet er at vi har gode spisser, derav vil jeg velge spisser avhengig av kamp, og om det synes nødvendig å endre på ting, vil jeg endre.