Benítez har Shankly i sikte

Benítez når 100 ligakamper. Kun Dalglish og Shankly med flere ligaseirer, men i morgen kan Rafa utligne Shanks. Carragher når 450 kamper. DIC tilstede på Anfield.

Rafael Benítez får sin ligakamp nummer 100 som Liverpool-manager når Chelsea gjester Anfield i morgen. Spanjolen har en flott statistikk de siste tre årene sammenlignet med forgjengerne. En seier mot London-laget vil ikke bare hjelpe de røde i kampen om 2.plassen, men også sende Benítez opp på 2.plass, bare bak Kenny Dalglish på listen over managere med flest seierer på de første 100 ligakampene. Dalglish vant 61 av de første hundre ligakampene som Liverpool-manager. Benítez har vunnet 55 av 99, kun én mindre enn Bill Shankly, men bedre enn Bob Paisley (54), Gerard Houllier (49) og Roy Evans (48) og Graeme Souness (40). Benítez er også bedre enn Arsene Wenger (54) og Sir Alex Ferguson (45).

Rafael Benítez er klar over tallene, men mener at det likevel er antall trofeer som teller.
- Jeg foretrekker å gjøre det bra de neste 100 kampene framfor å se tilbake, men det er klart når man ser på statistikken og sammenligner, så er det ikke dårlig, uttaler Benítez til Liverpool Echo.

- Når jeg tenker på de 100 kampene vi har spilt, så sier jeg til meg selv at det er synd, fordi vi kunne gjort det enda bedre.

- Et viktig moment er at vi i tillegg til disse ligakampene har spilt ytterligere 59 cupkamper. Det er 20 mer enn noen andre Liverpool-managere har i løpet av samme periode.

- Jeg synes det reflekterer hvor bra vi har spilt, fordi vi har vunnet Champions League, FA-cupen, Charity Shield og UEFA Super Cup i løpet av den tiden.

- Det er også viktig å erkjenne at da vi kom til Liverpool, begynte vi på et nytt prosjekt. Vi måtte gjøre mange forandringer på laget.

- Det er klart at vi har gjort stor fremgang de tre årene, og nå er det enda viktigere å fortsette dette, og gjøre de riktige tingene.

- De nye folkene kommer til klubben, og Rick Parry vet dette . De har de samme ideene om å fortsette i riktig retning. Kanskje det viktigste med denne statistikken er at det viser hva vi sa i forrige uke, om å se alt i det store bildet. Vi har gjort det bra.

Carragher når 450 kamper
Jamie Carragher er én kamp unna å ha spilt 450 kamper for Liverpool, og vil nå 300 ligakamper fra start dersom han er blant Rafael Benítez’ utvalgte i startoppstillingen mot Chelsea. På de hittil 449 kampene har 28-åringen spilt 312 kamper i Premier League, 55 i Champions league, 28 i UEFA-cupen. 25 i FA-cupen, 23 i ligacupen, 2 i klubb-VM, 2 i UEFA Super Cup og 2 i Charity/Community Shield. Carragher debuterte 8.januar 1997 da han ble byttet inn i ligacupkampen mot Middlesbrough.

DIC tilstede på Anfield
Liverpool Echo melder at representanter fra Dubai Internationl Capital vil være tilstede i direktørboksen under morgendagens kamp mot Chelsea.