Benítez om Babel og Benayoun

Hurtige Babel vil spille oftere som ving enn spiss. Motstanderen vil slite med Benayoun. Kreative spillere fansen vil like. Glad for å kunne konkurrere med topplagene på overgangsmarkedet.

På dagens pressekonferanse ga Rafael Benítez en karakteristikk av sine to siste kjøp, Ryan Babel og Yossi Benayoun, og manageren benyttet også anledningen til å fortelle hva slags rolle disse spillerne vil få på laget.
- Både Babel og Benayoun har mange kvaliteter. De er gode kreative spillere, slike supporterne vil like, forteller Benítez.

- Jeg har beundret begge spillerne lenge, og det som virkelig var viktig for meg var at begge hadde så lyst til å komme hit. De har et sterkt ønske om å utvikle seg og vinne trofeer.

- Jeg synes vi har jobbet virkelig hardt denne sommeren. Mange navn har blitt nevnt, men vi har hele tiden hatt vår transfermål. Yossi Benayoun var en av dem og Ryan Babbel var en annen. Vi er virkelig fornøyd.

- Babel er en spiller med hurtighet, kvalitet, et stort potensial for fremtiden og meget dyktig for øyeblikket. Han har spilt for Ajax i Europa og for landslaget, og vist hvilken god spiller han er.

- Han kommer trolig til å spille mer som ving enn spiss, men faktumet at han kan spille i begge posisjoner betyr at han er en verdifull tilvekst for oss. Det er bra med en spiller som ham, fordi vi da kan endre planen vår avhengig av hvordan kampen går.

- Det samme gjelder for Benayoun. Han kan spille på kanten og som hengende spiss. Han har en tilsvarende spillestil som Luis Garcia. For motstanderens forsvar vil han bli vanskelig å kontrollere.

- Begge vil bli viktige spillere for oss, Ryan vil muligens trenge litt tid for å tilvenne seg Premier League, mens Yossi allerede har erfaring fra tiden i West Ham.

Rafael Benítez advarer mot å tro at dyre spillerkjøp garanterer suksess alene. Liverpool har på kort tid hentet Fernando Torres, Ryan Babel og Yossi Benayoun. Manageren ønsker på denne måten å dempe forventningene foran sesongen, og skaffe seg selv arbeidsro. Liverpool har ikke gått til topps i ligaen siden 1990. Likevel er en svært fornøyd å kunne endelig konkurrere med de andre topplagene på overgangsmarkedet.
- Jeg vet ikke om kjøpene vil være nok til å vinne ligatittelen. Manchester United, Chelsea og Arsenal, bruker alle penger, og de kjøper spillere.

- Man vet aldri hva som kommer til å skje, men vi trengte å ta ett steg eller kanskje to steg av gangen. Nå beveger vi oss fortere enn tidligere. Likevel er det lett å analysere problemet for oss.

- Manchester United har vunnet tittelen, og de har brukt mer penger enn noen andre. De andre lagene er i tilsvarende situasjon, men i det minste kan vi konkurrere med dem på overgangsmarkedet.