Benitez klar til å gamble med Torres

Rafael Benitez antyder at han kan komme til å bruke Fernando Torres hele tiden i en viktig uke for Liverpool.

Liverpool spiller ligakamp mot Reading i morgen, etterfulgt av Champions League på tirsdag mot Marseille og Manchester United på Anfield neste søndag. I tillegg møter man Chelsea i Carling Cup i midtuken etter kampen mot United.

I løpet av halvannen uke kan man altså få en klar indikasjon på hvordan sesongen 2007/08 vil bli seende ut for de helrøde. Det vil også skape ytterligere spenning i forhold til laguttaket til Rafael Benitez, kanskje ikke minst hvem han velger mot Reading med Marseille og Man Utd som påfølgende motstandere.

Til Liverpool Echo hevder imidlertid Rafa at han kommer til å ta en kamp om gangen, og for eksempel vurderer å bruke Fernando Torres hele tiden. Torres scoret tre ganger da man møtte Reading i Carling Cup tidligere i sesongen, men ble samtidig sparket gul og blå mot et resolutt hjemmelag.

- Jeg tror det blir vanskelig for alle våre spillere fordi Reading er fysiske og de er sterke, sier Rafa på spørsmålet om han er engstelig over å benytte Fernando Torres på Madejski Stadium.

- Det vil bli spesielt vanskelig for spissene, men Torres er sterk nok og er også dyktig og bevegelig nok. Hvis laget spiller bra vil det bli vanskelig å kontrollere ham.

- Han har nå hvilt en måned slik at han er fresh, og vi kan derfor nå benytte ham oftere.

- Nøkkelen for meg er hvis du har to kamper på en uke, med bare to eller tre dager i mellom, vil det utgjøre i stor forskjell i hvordan du spiller. Torres er imidlertid frisk og vi ser ikke på det som noe problem om han nå spiller to eller tre kamper etter hverandre.

- Vi prøver å håndtere spillerne, men noen tåler bedre kamper i rekkefølge enn andre. Hvis jeg kan ta et eksempel, Momo Sissoko, så er han i stand til å spille i et høyt tempo og igjen være klar om to eller tre dager. Andre spillere som er eldre eller spiller i andre posisjoner kan behøve fire eller fem dager. Dette er noe du er nødt til å ha oversikt over.

- Torres er en som også kan spille for laget, men jeg er fornøyd med alle mine angripere.