Benitez rasende på Premier League

Rafael Benitez er ute med flengende kritikk av Premier League i dagens Echo. Heinze-avgjørelsen virker å være dråpen som fikk begeret til å flyte over for den normalt så sindige spanjolen.

Rafael Benitez er i dag krass i sin kritikk av Premier League etter deres avgjørelse i Heinze-saken. Spanjolen mener dette er urettferdig behandling som kan true Liverpools tittelsjanser, og hevder dette er en avgjørelse om favoriserer de rødes rivaler.

- Jeg ville likt å stille Premier League en rekke spørsmål. Hvordan kan en spiller med et skriftlig dokument på hånden bli behandlet slik som dette? Han har et dokument som er krystallklart, likevel velger Premier League å tro på hva de som har gjort feilen sier. Jeg vet det ble fremlagt beskyldninger mot Liverpool under høringen, noe som er helt utrolig. Hvordan kan de tillate dette?

- Jeg ønsker også å få svar på hvorfor Liverpool alltid må spille flest bortekamper med tidlig avspark etter landskamper. Vi hadde flere slike enn de andre toppklubbene i fjor, og er igjen oppsatt på fire allerede denne sesongen.

- Jeg vil også ha svar på hvorfor det var så vanskelig for Liverpool å få til en avtale med Javier Mascherano - vi måtte vente lenge før papirene gikk i orden - mens det virket langt enklere for Carlos Tevez å bli spilleklar for Manchester United

- Det blir veldig vanskelig for oss å vinne Premier League ettersom de andre topplagene er så sterke, men jeg vil at våre supportere skal vite at vi skal kjempe hele veien, trass i denne forfordelingen. Vi vil gjøre det som står i vår makt for å håndtere vanskeligere avsparktider og andre avgjørelser som går mot oss, raser Benitez i sin tirade rettet mot Premier League-ledelsen.

Liverpool Echo skriver at Benitez nå vurderer andre alternativer enn Heinze, men erkjenner samtidig at spilleren har vist mot i sitt forsøk på å bli Liverpool-spiller. Spilleren risikerer nå å bli sittende igjen med svarteper i denne saken. Hans appell i saken vil som tidligere nevnt ikke bli hørt før i september, etter transferdeadline. Skulle han lykkes med appellen vil argentineren imidlertid kunne fullføre overgangen til Liverpool, men dersom han får negativt svar også på appellen vil han risikere reservelagsfotball med Manchester United frem til januar.

Det ryktes at Manchester Uniteds daglige leder David Gill under gårsdagens høring skal ha påstått at Liverpool har bedt Crystal Palace om å kjøpe Heinze på deres vegne, for så å selge ham videre til Liverpool. Dette har fått Liverpool-leiren i harnisk.

- Vi er ekstremt skuffet over resultatet av høringen, og vil appellere, bekrefter Heinzes advokat Richard Green.

Det er for øvrig ikke mulighet for noen av partene til å anke avgjørelsen som appellkomiteen kommer frem til i den neste høringen.

Problemet for Benitez er imidlertid nå at han er ivrig etter å styrke forsvaret før transferdeadline, og skal han være garantert defensive forsterkninger kan han ikke vente på om resultatet av appellen går Heinzes vei.