Ber Rafa styrke angrepet

En av Liverpools beste midtbanespillere gjennom tidene, Jan Mølby, mener at mangel på angrepskvalitet ble Liverpools bane. Nå er det på tide at Rafa kjøper en skikkelig målgjører, mener dansken.

Ber Rafa styrke angrepet
Danske Mølby er ekspertkommentator i BBC og var kritisk mot sin gamle klubb i etterkant av Champions League-finalen onsdag kveld.

- Liverpool tapte finalen mot AC Milan fordi de ikke greide å dra fordelen av den gode perioden deres i første omgang. Når du dominerer spillet som Liverpool gjorde i første omgang, kommer rundt på kantene og får lagt inn eller greier å avfyre skudd fra distanse, må du ha spillere i boksen som kan omsette sjansene i mål. Men Liverpool anno 2006/2007 har ikke kvalitet nok i angrep til å omsette de sjansene som kommer, mener Mølby som mente Milan hadde flaks når det gjelder tidspunktet for ledermålet og også når det gjelder andremålet.

- Hvis ikke Javier Mascherano hadde blitt byttet ut kunne Kaka vært stoppet før han fikk gitt det avgjørende innspillet til Pippo Inzaghi. Kaka fikk upresset lagt til Milans giftige angriper, som scoret alene med Reina. Før dette skjedde hadde Mascherano hatt Kaka under oppsikt hele kvelden, men ble altså byttet ut.

Mølby mener reduseringsmålet kom for sent, og at presset Liverpool satte inn mot Milan mot slutten av kampen var for svakt.

- Etter kampfiksingsskandalen i Italia kan man sette et spørsmålstegn om Milan i det hele tatt skulle fått lov til å spille i Europa denne sesongen, men etter finalen må man bare si "well done" til italienerne fra Milano. De ga oss noen glimrende kamper, først borte mot Bayern München i kvartfinalen og i begge semifinalekampene mot Manchester United. De er vinnere av årets turnering, sånn er det, sier Mølby.

Dansken er kritisk mot gamleklubbens innkjøpspolitikk de tre årene Rafael Benitez har hatt øverste ansvar for transfervirksomheten.

- Nå må Rafa kjøpe en giftig spiss som kan gi Liverpool over 20 mål per sesong, sier Mølby.

Tidligere engelsk landslagssjef og en annen av BBCs ekspertkommentatorer, Graham Taylor, mener Liverpool produserte alt for få målsjanser.

- Bortsett fra målet skapte de ikke knapt en eneste målsjanse. For å bøte på dette ville jeg ha byttet inn Peter Crouch, men han ventet Benitez med helt til det 78. minutt. Dette var alt for sent. Jeg ville ha sendt Crouch i angrep, kanskje i det 70. minutt og satt Gerrard på midtbanen, mener Taylor.