Besiktas lot seg kjøpe?

Flere aviser skriver i dag at Besiktas kan ha latt seg kjøpe av asiatiske gamblingsyndikater da de tapte 8-0 på Anfield. Det understrekes at Liverpool ikke har gjort noe galt i forbindelse med kampen.

Den tyske avisen Süddeutsche Zeitung hevder at det ble satt store penger på en storseier til Liverpool da de røde slo Besiktas med rekordsifrene 8-0 på Anfield tidligere i høst. Det blir antydet at tyrkerne har latt seg kjøpe av asiatiske gamblingsyndikater, og avisen hevder at kampen nå blir etterforsket av UEFA. Det understrekes imidlertid at Liverpool ikke har gjort noe galt i forbindelse med kampen, og at mistanken rettes mot tyrkerne.

UEFA skal på lørdag ha offentliggjort at de sammen med Europol etterforsker en rekke kamper. Det skal være mistanke om at hele 26 kamper i Champions League, UEFA-cupen og Intertoto-cupen skal ha blitt fikset siden 2005.

Flere engelske aviser slår opp denne saken i dag. The Guardian skriver at verken UEFA eller etterforskerne har vært i kontakt med Liverpool om saken, og vi understreker igjen at Liverpool FC ikke er mistenkt for noe som helst. UEFA har uttalt at de ikke vil avsløre hvilke kamper som er under mistanke. Süddeutsche Zeitung nevner imidlertid også Hamburgs 4-0 seier over Honved i UEFA-cupens andre kvalifiseringsrunde i august, der det ble gjort selvmål i siste spilleminutt.

UEFAs kommunikassjonssjef William Gaillard skal ha uttalt at man bare undersøker 15 kamper, og ikke 26, og at bare en av disse, en kamp i Intertotocupen sist sommer, er gjenstand for offisiell etterforskning.

- På dette tidspunkt kan jeg verken bekrefte eller avkrefte det som blir rapportert i pressen. Slike ting må behandles konfidensielt for å unngå at kildene tier, uttaler Gaillard.