Bruce redd for Pennant

Birmingham-manager Steve Bruce er redd for Jermaine Pennant foran dagens kamp på Anfield. Harry Kewell fyller 29 år i dag.

Bruce oppmerksom på Pennant
Birmingham-manager Steve Bruce ber sine spillere om å holde et ekstra øye med Liverpools tidligere Birmingham-spiller Jermaine Pennant. Vingen har startet sesongen godt for Liverpool, og håper han får muligheten til å spille på vingen mot sin tidligere klubb i ettermiddag.

Det var nettopp Bruce som ga Pennant en håndsrekning i karrieren da han kjøpte ham fra Arsenal og sto hundre prosent bak ham da han ble fengslet for promillekjøring.

Pennants gode sesong for Birmingham gjorde at Liverpool kjøpte ham.

- Han gjorde en meget god figur, noe som gjorde at drømmeovergangen til Liverpool ble gjort mulig. Det virker som han har funnet godt til rette i Liverpool, og oppført seg bra. Han har blitt en virkelig god spiller etter overgangen. Ingen kan betvile hans ekstreme kvaliteter på vingen. Han har tatt ansvaret, tatt steget og jeg føler at Jermaine var Liverpools beste i Champions League-finalen i mai, sier Bruce.

Birmingham-manageren mener at fengselsoppholdet ble en vekker for Pennant.

- Han var en fantastisk spiller for oss og er en trivelig gutt. Etter å ha forlatt Birmingham, ga han meg den røde Liverpool-drakten sin, men den passet ikke inn i huset mitt i Birmingham, sier Bruce.

Nå mener den tidligere Manchester United-kapteinen at han har funnet en mer enn god nok erstatter for Pennant i svenske Sebastian Larsson, som tidligere spilte for Arsenal.

- Vi solgte Jermaine til Liverpool for 8 millioner pund og fikk inn Sebastian fra Arsenal for en million pund. Han har vært en fantastisk spiller for oss. Han scoret ni mål for oss siste sesing og hadde en nøkkelrolle i laget i fjorårets opprykk. Den beste kampen spilte han i siste kamp mot Bolton, der vi vant 1-0. Han vil gjerne bevise at han duger i Premier League og at han er en god erstatter for Pennant. Et bevis for det kan vi få i ettermiddag, sier Bruce.

Birmingham spilte 1-1 siste gang de var på Anfield og Bruce vil være mer enn fornøyd dersom spillerne hans gjentar den bedriften. Men han vet mer enn noen andre hvilken stor oppgave som venter spillerne hans.

- Vi står overfor en tøff måned. Neste uke venter Manchester United hjemme, så du kunne ikke stått overfor tøffere oppgaver. Men det er dette Premier League handler om. Dette er dette vi har jobbet så hardt for å komme tilbake til, sier Bruce som håper de har flaks og møter The Reds på en for dem dårlig dag.

- Men jeg vet dette blir tøft for mine gutter. Liverpool har bare sluppet inn to mål denne sesongen. Anfield er et stort stadion og har en enorm atmosfære. Både jeg og spillerne mine gleder oss til å dra tilbake dit. Fansen gir meg alltid litt pepper der, og det liker jeg godt, sier Bruce lurt.

Bruce sier videre at han har en stor spillerstall med mange muligheter. Han har alle spillere tilgjengelig, bortsett fra lagets faste kaptein Damien Johnson. Han spilte for reservene denne uka, men dagens kamp kommer for tidlig på ham. Nå skal Bruce og spillerne hans bygge videre på hjemmeseieren over Bolton sist lørdag.

I neste uke får både Liverpool og Birmingham et pustehull fra Premier League og poengjag. Mens Liverpool reiser til Reading for 3. runde i Carling Cup tirsdag kveld, møter Bruce og Birmingham Blackburn.

Harry Kewell er 29 år
I dag fyller Harry Kewell 29 år. Han ble født 22. september 1978 i Sydney. Han debuterte for Liverpool 17. august 2003 mot Chelsea. Den skadeforfulgte spilleren har spilt 73 kamper og scoret ti ligamål for de røde. Må han snart bli skadefri og igjen være en utfordrer for Rafael Benitez sitt lag. Gratulerer med dagen, Harry.