Carlsberg fortsetter som sponsor

Liverpool Echo skriver at Liverpool FC er i ferd med å komme til enighet med Carlsberg om en ny sponsoravtale verdt drøye £21M. Sissoko tilbake i troppen. Lån for Gonzalez?

Chris Bascombe har en eksklusiv sak i Liverpool Echo i dag, der han beretter at Liverpool er veldig nærme å skrive under en ny sponsoravtale med Carlsberg verdt £21.6M. De røde skal ha bestemt seg for å forlenge avtalen med det danske bryggeriet allerede før George Gillett og Tom Hicks kom inn i bildet som nye klubbeiere.

Den nye avtalen representerer en vesentlig forbedring i betingelsene for de røde. De forrige avtalen, som ble underskrevet i 2004, ga skuffende £10M over to år - altså £5M i året. Den nye avtalen vil innbringe £7.2M per år de neste tre årene.

Carlsberg har vært Liverpools trøyesponsorer siden 1992, og den nye avtalen vil altså bli den største som partene har avtalt noen sinne. Den ligger likevel langt under hva Manchester United og Chelsea får inn fra sine hovedsponsorer. United har for tiden en kontrakt med AIG som gir dem £56.5M over fire år, altså dobbelt så mye som Liverpool nå vil få fra Carlsberg, mens Chelsea har en avtale med Samsung som gir dem £50M over fire år. Til og med Tottenham har en bedre avtale enn Liverpool. Deres trøyeavtale med Mansion House gir dem £34M over fire år.

Sissoko tilbake i troppen
Liverpool Echo melder ellers at Mohamed Sissoko er tilbake i Liverpools tropp til kampen mot Newcastle i morgen. Xabi Alonso må som kjent sone en kamps karantene, og Benitez vurderer nå om han skal kaste afrikaneren rett inn i startoppstillingen igjen. Alternativet vil være Bolo Zenden, men heller ikke nederlenderen har spilt førstelagsfotball etter sitt lange skadeavbrekk. Zenden har imidlertid vært i aksjon for reservelaget, noe Sissoko ikke har.

- Jeg tror Momo vil kunne spille i morgen. Vi hadde håpet at han kunne spille for reservelaget onsdag kveld, men dessverre ble den kampen avlyst. Han har trent som normalt, men på grunn av værforholdene har det vært litt vanskelig å få kjørt fullverdige treninger de siste dagene, forteller Rafael Benitez til lokalavisen.

Låneopphold for Iriome Gonzalez?
Liverpool Echo omtaler i likhet med andre medier i dag at Rafael Benitez er ute etter Tenerifes 19 år gamle høyreving Iriome Gonzalez. Chris Bascombe mener imidlertid at han bare vil slutte seg til Liverpool på lån til sommeren, men at en permanent overgang kan bli aktuelt senere. Bascombe mener også at de røde kun trenger å betale £100 000 i kompensasjon for unggutten.

- Iriome Gonzalez er enda en spiller som beviser at vi tenker på fremtiden. Han er en vi har kjent til siden han var ung. Nå spiller han virkelig bra for Tenerifes førstelag i 2.divisjon. Eduardo Macia kjenner spilleren virkelig godt, og vi har fulgt han en stund, sier Benitez til Echo.

- Ettersom jeg var manager for Tenerife en gang i tiden, har jeg et godt forhold til deres daglige leder og noen av deres direktører, og jeg snakker med dem om å hente spilleren hit for en kompensasjonssum. Vi venter nå på klarsignal for å gjennomføre avtalen. Iriome er høyreving, er rask og besitter et stort talent.

- En av trenerne jeg kjenner i Spania har fortalt meg hvor mye han har forbedret seg etter at hans lag spilte mot Tenerife nylig, og alle rapportene er gode. Vi snakker om en låneavtale, med opsjon på kjøp. Men han vil ikke komme før til sommeren.