Carra får støtte

Rafael Benitez og Sol Campbell forstår at Jamie Carragher gir seg med landslaget. Samarbeid med Swansea. Unggutter med ny kontrakt, og nytt talent fra Millwall linket.

- Carragher må respekteres
Jamie Carragher har skapt overskrifter i England etter at han først offtenliggjorde at han nå trolig sier nei til takk til videre landslagsspill etter at han i en alder av 29 år følte at han ikke ville få mulighet til å spille regelmessig som midtstopper med de tre løvene på brystet.  Dette ble ytterligere forsterket da en forbannet Carra ringte inn til en radiostasjon, hvor programlederen mente han var feig som ikke ville ta opp kampen om en landslagsplass, og forsvarte seg.

Nå har både Rafael Benitez og tidligere midtstopper på England, Sol Campbell, gått ut og forsvart scouseren.

- I enhver situasjon som dette må vi tenke på hva som er best for spiller, klubb og landslag, sier Benitez.  – Hvis spilleren kan være fysisk og mentalt klar til hver kamp, da vil det være bedre for hans karriere og det landet eller klubben han spiller for.

- Det er hva Carra tenker på siden jeg vet at han er en som aldri gir mindre enn 100 prosent.  Alle vet hvilken fantastisk proff han er.  Han ønsker å yte sitt beste uansett i hvilken kamp han spiller.  Vi må respektere den avgjørelsen han enn måtte ta, fordi han vil ta den til det beste for alle.

- Du kan ikke klandre ham fordi jeg forstår fullstendig hvilken situasjon han befinner seg i, fortsetter Campbell.

- Han ønsker å spille, men han ønsker å spille i sin beste posisjon.  Det er ingen ting galt i det.  Han ønsker ikke å bli en spiller som bare blir puttet inn, han ønsker å gjøre hva han gjør i Liverpool uke etter uke.

- Han ønsker å bli vurdert for det han kan gjøre på den plassen, siden det er der hvor han kan få vist sitt beste.  For meg er Carragher en fantastisk forsvarer.  Det har han vist gjennom flere år og han er en av de beste i England.


Flere spillere til Swansea?
Paul Anderson har gått til Swansea på lån, og manager Roberto Martinez, sier at han håper at flere spillere fra Liverpool kan komme til Vetch Field.  Spanske Martinez, for øvrig brukt en del på Sky Sports som ekspert på spansk fotball, er gammel kjenning av Rafael Benitez og ønsker å utnytte dette gjennom et samarbeid hvor man kan sikre seg unge spillere fra Anfield.  I motsatt retning vil en anta at de røde vil ha mulighet til å hente talenter fra sør i Wales.

- Jeg har kjent Rafa siden før han kom til Liverpool, forteller Martinez.

- Jeg har en enorm respekt og beundring for den jobben han har gjort der, og også hva han utrettet i Valencia og for øvrig i karrieren.  For meg har et det flott å ha kontakt med ham, og forhåpentligvis kan det være til fordel for Swanse.

- Rafa har vært veldig hjelpsom.  Han tilbyr deg alltid hva han har og det har vært bra for oss å kunne se på alle de ungdommene som han har tipset oss om.  Dette er noe vi vil fortsette å gjøre og forhåpentligvis vil vi kunne se flere spillere fra Liverpool komme til Swansea.


Kontrakt for 17-åringer
Martin Hansen og Michael Collins har skrevet under sine første profesjonelle kontrakter etter at de begge har fylt 17 år.  Hansen har allerede blitt flyttet til Melwood, og keeperen har nå avtale fram til 2009.  Collins har også fått en toårig kontrakt, og vil neste sesong være på akademiet for å spille for U18 laget.

- Martin Hansen har alle de kvalitetene som skal til og er veldig moden, forteller John Owens på Liverpool Academy.  – Han er allerede på Melwood, og selv om du ikke ønsker å gå for fort fram med unge spillere viser det hvilket potensial han har.

- Michael Collins er en teknisk og smart angriper som har vært hos oss i et år.  Han har måttet være tålmodig siden det har vært eldre angripere foran ham i køen, men han vil håpe å kunne vise seg mer fram det kommende året.

I Millwall sides det at keeperen Preston Edwards kan være på vei til Liverpool for £600.000.  Edwards har vært involvert med England U18.