Carra om England

Jamie Carragher mener at det å si nei takk til en plass i Englandstroppen vil bidra til at han kan få en lengre karriere på Anfield.

I et intervju med Liverpool Echo forklarer Jamie Carragher hvorfor han nå ikke lenger ønsker å være involvert med det engelske landslaget.  Scouseren mener at når han ikke får spille fast som 29-åring er det lite som tyder på at han vil få den muligheten senere, og at han føler seg forbigått av flere spillere som han samtidig aksepterer har gjort rett og sjel for seg.  Han tror også at exit fra landslagspill vil bidra til at han kan være mer uthvilt for klubblaget og forlenge karrieren med de røde et par år.

- Det er flere årsaker til at jeg har tenkt på dette, sier Carragher.  – Jeg undret meg først etter VM og hvor mange sjanser jeg ville få som midtstopper for England.  Når så Sol Campbell var ute av bildet trodde jeg at jeg kunne presse Rio Ferdinand for en plass ved siden av John Terry.  Slik som jeg har spilt for Liverpool trodde jeg virkelig på en slik mulighet, men i løpet av de siste 12 månedene har spillere som Jonathan Woodgate og Ledley King blitt foretrukket fremfor meg.

- Jeg kan vanskelig argumentere mot det siden dette er toppspillere.  I de to siste kampene mot Brasil og Estland har England også bare sluppet inn et mål, slik at en kan heller ikke si at det ikke har fungert.

- Dette er kun ut fra et personlig synspunkt, og jeg har vært skuffet over at mine prestasjoner med Liverpool ikke har gitt meg den sjansen jeg ønsket.  Jeg håpet at jeg kunne sikre meg regelmessig spill for England og ikke bare en og annen kamp.

- Alle kan se at England er sterke sentralt forsvaret for øyeblikket.  Det er flere spillere av verdensklasse som er aktuelle og yngre enn meg.  Jeg er nå 29 år og hvis jeg ikke får spille fast nå tror jeg heller ikke det vil skje i fremtiden.  Jeg kan ikke se meg selv som noe annet enn en spiller for troppen.  For fire eller fem år siden hadde det vært helt greit, men på dette tidspunktet i karrieren er det ikke hva jeg er interessert i.

- Å spille fra tid til annen er ikke nok.  Jeg har også funnet det vanskeligere å spille back i det siste.  Det krever mer fysisk og jeg synes ikke jeg spilte bra mot Brasil.

- Skulle det dukke opp en nødsituasjon, ved at midstoppere er ute på grunn av skader eller suspensjoner, da vil jeg trolig ikke si nei hvis jeg blir spurt.

- Jeg vil understreke at dette ikke har noe med Steve McClaren å gjøre.  Situasjonen ville ha vært den samme uansett hvem som var manager for England.  Jeg har trives å jobbe sammen med Steve og dette er kun av personlige årsaker.

- Årsaken til at jeg utsetter min endelige avgjørelse er at folk ikke skal tro jeg har en dårlig innstilling eller snur ryggen til landslaget på et tidspunkt hvor de sliter.

- Når du reiser av gårde med England og kommer tilbake på en torsdag, da hender du at igjen skal spille tidlig på lørdag.  Jeg har aldri likt situasjonen hvor jeg ikke har følt meg 100% foran en kamp med Liverpool, forklarer Carragher videre.

- Å kunne være friskere til spille med Liverpool er en annen årsak til at jeg gjør dette.  Liverpool har alltid vært første prioritet for meg.  Jeg har nettopp signert en fireårig kontrakt og jeg ønsker å rette all fokus mot klubben, og vinne trofeer framover.

- Jeg har alltid sagt at jeg ønsker å spille for Liverpool resten av karrieren, og hvis jeg skulle fortsatt med England tror jeg ikke det hadde vært realistisk.  Dette kan forlenge min karriere med to år på det øverste nivået, og det er hva jeg tenker mest på.