Carra vet hva han går til

Jamie Carragher tror Liverpool vil dra nytte av erfaringene fra Istanbul. Rafa legger opp til sene treningsøkter på La Manga. Kaka tror finalen blir lettere enn semifinalen.

Jamie Carragher håper erfaringen fra Istanbul i 2005 skal komme Liverpool til gode også i Aten, og at de røde kan reise derfra med sin sjette Europacuptriumf i bagasjen. Carra mener at spillerne ikke visste hva de gikk til i Istanbul, og at dette faktum bidro til den svake førsteomgangen på Atatürk Stadium. Midtstopperen tror at de røde nå har lært sin lekse, og ikke vil begå de samme feilene igjen.

I dag setter Carragher seg på flyet til Spania sammen med den øvrige troppen. Der vil laget gjennomføre sene treningsøkter med tanke på at kampen i Aten sparkes i gang kl 21.45 lokal tid. Det kan bli en sen kveld på Olympiastadion i Aten om det hele går til ekstraomganger og straffespark-konkurranse. Benitez ønsker således at hans spillere skal akklimatiseres til å spille på denne tiden av døgnet, og Carragher tror dette er et lurt trekk.

- Da vi spilte mot AC Milan i 2005 var alt rundt en slik kamp nytt for oss egentlig. Vi hadde spilt i store kamper tidligere også, men den kampen var utvilsomt den største i vår karriere. Tiden frem til finalen er lang, så det er alltid lurt å ha vært gjennom disse rutinene tidligere, uttaler scouseren til Liverpool Echo i dag.

- Er du ikke på hugget vil finalen nærmest gå en hus forbi. I førsteomgangen for to år siden var det nettopp det som skjedde. Nå skal vi ikke bli tatt på sengen på samme måten, lover han.

- Alle erfaringene fra to år tilbake kan være til hjelp. Lagene kjenner hverandre godt, noe som begge lag kan dra fordel av. Etter det som skjedde i Istanbul vet vi også at vi kan komme tilbake selv om vi blir liggende under i Aten. Alle vil ha det som skjedde for to år siden i hodet, uansett hva situasjonen måtte bli.

- Vi vet hva som kan skje i en finale. Vi foretrekker selvsagt å gjøre det første målet, og vi ønsker definitivt ikke å gjøre ting så vanskelige for oss selv som vi gjorde sist.

Liverpool-troppen vil trene i fem dager i Spania før de returnerer til England, og Carragher er sikker på at Benitez og Pako Ayesteran vil sørge for at alle spillerne finner toppformen til finalen.

- Treningene har vært harde så langt. Manageren og Pako har tidligere bevist at de vet hva som skal til for å få oss i form på denne tiden av året, konstaterer midtstopperen.

Kaka tror finalen blir enklere enn semifinalen
AC Milans stjernespiss Kaka uttaler til Reuters at han forventer at Liverpool vil satse på langballer i Champions League-finalen om en drøy uke.

- Jeg mener at Liverpool spiller annerledes enn Manchester United som vi møtte i semifinalen. Liverpool spiller typisk engelsk. De har en veldig god manager i Benitez, og de er veldig taktisk bevisste. De er et lag som markerer tett, slår brasilianeren fast.

- Manchester United liker å spille ballen mer enn Liverpool, og deres pasningskvaliteter er bedre, og de er i stand til å holde på ballen lenger, legger han til.

Kaka antyder dermed at hans lag vil få en enklere oppgave i finalen enn i semifinalene. Men han innrømmer at han beundrer Liverpool-kaptein Steven Gerrard.

- Han er en utmerket spiller etter min mening. En moderne spiller, som løper, markerer, vet hvordan man slår en pasning og innlegg, og han scorer mål. Han er en leder på banen for Liverpool. Han er en spiller jeg skulle ha likt å ha på mitt lag, siteres 25-åringen.

- Alle snakker om hevn for det som skjedde i 2005. Vi tapte den finalen, og Liverpool ble kronet som mestere. Det vil for alltid bli husket på den måten. Men nå har vi sjansen igjen, til å sette vårt eget preg på historien, avrunder Kaka.