Champions League: Trekning kl 12.00

Steven Gerrard håper å unngå Chelsea og Manchester United når trekningen av kvart- og semifinalene i Champions League finner sted i Aten i dag. Trekningen kan følges live på TV.

Liverpool, Chelsea, Manchester United, AC Milan, Roma, Valencia, Bayern München og PSV Eindhoven venter spent på utfallet av dagens Champions League-trekning i Aten. Trekningen starter klokken 12.00, og man vil trekke både kvartfinalene og semifinalene.

Ingen lag er seedet foran denne trekningen, og lag fra samme land kan også trekke hverandre. Det betyr at Chelsea eller Manchester United godt kan bli Liverpools motstandre, noe Liverpool-kaptein Steven Gerrard helst vil unngå. Dersom de røde trekker Chelsea, vil det være tredje sesong på rad at de to klubbene møtes i Champions League.

Gerrard påpeker til Press Association at dersom Liverpool nå ikke klarer å nå finalen i Aten 23.mai, så vil alt det harde arbeidet man la ned for å slå ut Barcelona være bortkastet.

- Jeg bryr meg ikke så hardt om hvem vi møter i kvartfinalen, men jeg håper å unngå de to andre engelske klubbene. Hovedsaken er at vi fortsetter å avansere. Det var fantastisk å vinne mot Barcelona, men dersom kampene mot katalanerne skal bli nevnt i samme åndedrag som Liverpools største bragder i Europa må vi gå hele veien til finalen. Går vi ut i neste runde, vil ikke triumfen mot Barcelona bety så mye.

Det er verdt å merke seg at Liverpool har beseiret hele fem av de syv andre lagene som er i hatten i dag i kamper av stor betydning i Europa. Roma ble slått i Serievinnercupfinalen i 1984, i UEFA-cupens 4.runde i 2000/01 og i gruppespillet i Champions League i 2001/02. AC Milan ble som alle vet slått i Champions League-finalen i Istanbul i 2005, mens Chelsea ble slått i semfinalen samme år.

Bayern München ble beseiret i kvartfinalene av det som i 1970/71 ble kalt Fairs Cup, samt semifinalene i Serievinnercupen i 1980/81 og i supercupfinalen i Monaco i 2001. PSV Eindhoven ble som kjent beseiret i gruppespillet i år.

Liverpool har aldri møtt Manchester United i en europacupkamp før, mens de røde har dårlige minner fra møtene med Valencia ledet av Rafael Benitez under gruppespillet i Champions League i 2002/03. De kampene endte som kjent med to tap for Anfield-klubben.

- Det er ikke det at jeg frykter Chelsea og Manchester United. Vi er i stand til å slå hvem det skal være. Men ettersom dette er en europeisk turnering, foretrekker vi å møte lag fra andre nasjoner. Jeg ser virkelig frem til trekningen nå, og vil følge den på TV akkurat som alle andre, sier Gerrard.

- Vi tar en kamp om gangen, men jeg har tro på at vi kan gå helt til topps i turneringen. De to kampene mot Barcelona er bevis for at vi er i stand til det. Jeg synes troppen vår er sterkere og bedre nå enn i 2005.

- Jeg ønsker ikke å fremstå som for selvsikker eller å utfordre skjebnen, men det er en stemning i byen som minner meg om den for to år siden. Vi liker denne turneringen, og det gjør våre supportere også. De har vært helt utrolige, og vi vil behøve deres støtte igjen i kvartfinalene, avslutter Gerrard.

Dagens trekning kan følges live både på Eurosport og SportN. Liverpool.no legger også selvfølgelig ut trekningsutfallet fortløpende.