City uten Richards og Dickov

Manchester City scorer minst av alle på hjemmebane, og må klare seg uten Micah Richards og Paul Dickov i morgen. MLS-klubb ønsker å låne Cissé.

Liverpool vant hjemmekampen mot Manchester City i november med 1-0 etter en scoring av Steven Gerrard i andre omgang. Nå står bortekampen i Eastlands for tur. I fjor vant de røde der takket være en kanon av John Arne Riise.

Dette blir Liverpools fjerde kamp på nye City of Manchester Stadium. De har vunnet en, spilt en uavgjort og tapt en. På de siste ni bortekampene mot City har lagene faktisk spilt uavgjort hele fem ganger, men man må helt tilbake til 1967 for å finne sist oppgjøret endte målløst. De røde har faktisk bare vunnet to av de siste ti mot City i Manchester.

Liverpool spiller for øvrig sin 50.kamp for sesongen i morgen. I de siste 14 kampene har de røde sluppet inn kun åtte mål.

Etter å ha tapt fem ligakamper på rad er nå City ubeseiret i de fire siste og har tatt 10 av 12 mulige poeng på disse kampene. De er det eneste laget i Premier Legue som har vunnet samtlige kamper hvor de har scoret først denne sesongen – 10 kamper totalt. Men samtidig har de ikke klart å score i 10 av sine 16 hjemmekamper i ligaen denne sesongen. Den siste City-spilleren som scoret på hjemmebane var faktisk Georgios Samaras mot Everton 1.nyttårsdag! Deres 10 mål på City of Manchester Stadium i ligaen er det laveste antallet på hjemmebane av noe lag i både England og Skottland. 

City ligger før kampen i morgen på 12.plass på tabellen.

City uten Richards og Dickov
Manchester City må klare seg uten allsidige Micah Richards i morgendagens kamp. Landslagsspilleren sliter med en ankelskade, i tillegg til at han også har problemer med leggen. Nedum Onuoha vil vikariere som back når Liverpool kommer på besøk.

Ellers er både Dietmar Hamann og Stephen Jordan tilbake etter skader for City, men kneskadde Paul Dickov er ikke aktuell for spill.

MLS-klubb ønsker Cissé
Tabloidavisen Mirror hevder i dag at Liverpools utlånte spiss Djibril Cissé er ønsket av MLS-klubben New York Red Bull. Franskmannens låneopphold i Marseille er i ferd med å bli en fiasko, og den amerikanske klubben skal være ivrig etter å låne 25-åringen. Det er imidlertid helt på det rene at MLS-klubben ikke har råd til å kjøpe Cissé. Transfervinduet i MLS stenger ved midnatt.

Repetisjon av 2005-finalen?
Som en kuriositet kan vi nevne at bookmakeren William Hill gir 1000/1 i odds på at Liverpool slår AC Milan på straffespark etter 3-3 ved ordinær tid i årets Champions League-finalen i Aten.