CL-trekningen: - Dette blir ikke lett

Liverpool-leiren konkluderer med at Toulouse ikke blir noen lett motstander i CL-kvaliken, men innrømmer at trekningen også kunne ha vært verre. Borte på onsdag, hjemme på tirsdag?

- Dette blir ikke lett, men trekningen kunne samtidig ha vært verre også, så totalt sett er vi fornøyd. Kvalifiseringen til gruppespillet i Champions League ser ut til å bli tøffere og tøffere for hvert år. Den franske ligaen er svært sterk, uttalte Liverpools sekretær Bryce Morrison til Sky Sports i Nyon etter dagens trekning av 3.kvalifiserende runde.

- Toulouse er en rugby-by, og dette blir et nytt bekjentskap for oss. Vi har aldri møtt Toulouse før, så det blir en ny bane å spille på for oss. Jeg må innrømme at vi vet lite om dette laget, men de vil helt sikkert være ivrige etter å slå oss.

- Rafael Benitez har hentet inn noen nye spillere, og alle i klubben føler at vi er sterkere nå enn i fjor, så det er ingen grunn til at vi ikke kan nå finalen igjen.

Toulose blir motstander nummer 100 for Liverpool i europacupene. De ble som nevnt tidligere nummer tre i den franske toppdivisjonen i fjor, og kvalifiserte seg dermed for Champions League-spill for aller første gang i klubbens historie. Det skjedde imidlertid ikke uten dramatikk. Lite tydet nemlig på at Toulouse skulle bli nummer tre en uke før sesongslutt, da de var matematisk ute av kampen om en CL-plass etter å ha spilt uavgjort mot Nantes. Denne kampen ble imidlertid avblåst tre minutter før slutt på grunn av at folk stormet banen, og dermed ble Toulouse senere tilkjent alle tre poengene.

Toulouse spilte i fransk tredjedivisjon så sent som for fem år siden. Klubbens store stjerne er den svenske landslagsspissen Johan Elmander, som gjorde 11 mål på 32 ligakamper i fjor, og som har vært linket til både Lyon og Manchester City i sommer.

Toulouse skriver på sine nettsider at kampdatoene blir onsdag 15.august på Stadium Municipal og tirsdag 28.august på Anfield. De understreker imidlertid at disse datoene ikke er endelig bekreftet.

Aldo tror på avansement
Liverpool-legenden John Aldridge tror at de røde klarer å hamle opp med Toulouse, og nå gruppespillet i Champions League også denne sesongen. Den tidligere spissen tror at Liverpool også kan være tjent med en relativt kort reise på dette stadiet av sesongen.

- Det kunne ha vært langt enklere, men vi har i alle fall fordelen av en kort reise. Det hjelper med tanke på resten av sesongen. Laget ville ikke ha vært tjent med en lang reise på tvers av Europa til for eksempel Russland, sier Aldo til liverpoolfc.tv.

- Med et fransk lag vet du også at banen sannsynligvis blir bra, og det vil være mange Liverpool-fans som kan ta turen. Det er en stor bonus for laget. Men likevel er det en vanskelig motstander. Franske lag lar seg ikke overkjøre, og de har noen veldig gode spillere. De kommer fra en sterk liga, legger han til.