Crouch benekter frustrasjon

Peter Crouch hevder han er komfortabel med sin situasjon på Anfield. Pressekonferanse senere i dag. Tidenes største røde seier for 33 år siden, da Strømsgodset ble sendt hjem som slakt.

Angriper tenker annerledes
Peter Crouch synes å ha endt opp som et fjerdevalg til spissplassene denne sesongen, etter at nyinnkjøpte Fernando Torres og Andriy Voronin har imponert tidlig denne sesong og Dirk Kuyt også har fått mer spilletid enn den lange angriperen.

Kampen mot Portsmouth sist lørdag var det første ligamøtet som Crouch har spilt fra start denne sesongen, og han virket tydelig skuffet og frustrert da han ble byttet ut nokså tidlig i 2.omgang uten å ha fått overbevist. Ryktene i avisene lar oss fortelle at engelskmannen skal vurdere å komme seg vekk fra Anfield for å få mer spilletid, både på klubb og landslag, men 26-åringen avviser at så skal være tilfelle.

- Kanskje er det slik at jeg ikke får spille i hver kamp, men jeg vil utvilsomt få med meg en god del kamper, mener Peter Crouch.

- En kan se på laget denne sesongen, vi er gode nok til å kunne være utfordrere i liga, Champions League, FA-Cup og ligacupen. Jeg ønsker å være en del av det og forhåpentligvis kunne ende opp med noen medaljer.

- Alle ønsker å spille. Fotballspillere er grådige og vil gjerne være med i hver kamp, men manageren har sagt til meg at det ikke er mulig å kunne starte hver eneste gang med så mange kamper som vi spiller. Jeg tror ham når han sier at han velger ut hver enkelt spiller i forhold til hver enkelt kamp. Jeg tror ikke det er noen rangeringer, og det er en godt nok for meg.

- Jeg håper å kunne få spille noen flere kamper enn hva som har vært tilfellet så langt, men jeg er ikke veldig frustrert. Jeg har tro på at jeg skal ende opp med bra med spilletid denne sesongen.

- I mindre klubber som Portsmouth og Southampton spilte jeg hele tiden, men når du kommer til en klubb som Liverpool som har en stor tropp av topp kvalitet da må du tenke annerledes.

- Englands manager har også fortalt meg at jeg har en stor fremtid internasjonalt. Hvis jeg kan overbevise for Liverpool vil jeg forhåpentligvis fortsatt være i hans planer. Jeg har spilt 20 landskamper i løpet av kort tid og scoret plenty av mål. Han vet hva jeg er i stand til.

Liverpool reiste i dag morges til Portugal, og vil trene på stadion til Porto i kvled. De røde har skadeproblemer ikke minst i forsvaret foran morgendagens kamp. Det vil være en pressekonferanse med Rafa Benitez i ettermiddag, og kanskje vil det da bli litt mer klarhet angående skadene.


11-0 mot Strømsgodset
"Hvis dette hadde vært i bandy kunne kanskje resultatet vært motsatt", sa Bjørge Lillelien da han kom inn med rapport i sportsnyhetene på radioen fra kampen mellom Liverpool og Strømsgodset i Cupvinnercupen 1974/75. På denne dag for 33 år siden stod det da 7-0 til Liverpool, og man stoppet ikke før det stod 11-0 i målprotokollen.

Det er fortsatt Liverpools største seier i en offisiell kamp. Midtstopper Phil Thompson stod for to sjeldne scoringer og Phil Boersma var også to ganger frempå i en 1.omgang som ga 5-0. De andre målscorerne var Alec Lindsay (straffe), Steve Heighway, Peter Cormack, Emlyn Hughes, Tommy Smith, Ian Callaghan og Ray Kennedy. Den eneste utespilleren som ikke scoret var Brian Hall (en klassisk quiz), mens Ray Clemence stod i mål.

Liverpool ble for øvrig slått ut i neste runde av ungarske Ferencvaros på bortemålsregelen.

Totalt har Liverpool fem ganger scoret et tosifret antall mål i offisielle kamper:

17.09.1974 Liverpool - Strømsgodset 11-0 (cupvinnercupen)
16.09.1969 Liverpool - Dundalk 10-0 (Fairs Cup, som senere ble UEFA-Cup)
23.09.1986 Liverpool - Fulham 10-0 (ligacup)
18.02.1896 Liverpool - Rotherham  10-1 (liga)
01.10.1980 Liverpool - Oulo Palloseura 10-1 (serievinnercup)