Crouch håper han er sanndrømt

Peter Crouch har drømt at han vil score i Champions League-finalen. Zenden brøt forbannelse. Reina vil oppnå det faren aldri klarte. Milan-topper om finalen.

Peter Crouch hevder å ha drømt at han scorer i Champions League-finalen. Nå håper både han selv og alle med helrødt hjerte at spissen er sanndrømt. Lange Crouch er Liverpools toppscorer i turneringen, og har bare AC Milans Kaka foran seg på turneringens toppscorerliste.

Med 7 mål i Champions League (inkludert kvalifiseringen) ligger Crouch likt med Roger Hunt og Steven Gerrard på listen over Liverpools mestscorende i Europa i en og samme sesong. Nå håper Crouch å få spille fra start på Olympiastadion i Aten 23.mai, slik at han kan ta over denne klubbrekorden alene.

- Jeg har drømt at jeg scorer i Champions League-finalen. Nå håper jeg å være sanndrømt. Jeg ville elske å spille i finalen og score. Jeg vil gjøre alt som står i min makt for å spille meg inn i startoppstillingen til finalen, sier spissen til Liverpool Daily Post.

- Du vet imidlertid aldri med Rafa. Han har alltid sine egne vurderinger om saker og ting, og du kan ikke kritisere ham for det, legger han til.

- Finaler som dette var årsaken til at jeg kom til Liverpool. Jeg kom til klubben like etter triumfen i Istanbul, og jeg har hele tiden trodd på en gjentakelse. Dette er en fantastisk klubb med en topp manager, og derfor får vi resultater. Det er utrolig at Liverpool er i finalen igjen, men nå må vi vinne den.

Crouch forteller også at spillerne prøvde å kaste George Gillett i badekaret med klærne på etter semifinaleseieren mot Chelsea.

- Det var mye moro i garderoben etterpå. Masse ting ble kastet rundt om, og det var mye roping. Gutta hadde det morsomt, og var glade for å ha nådd finalen. George Gillett kom inn i garderboen, og brillene hans begynte å dugge noe forferdelig. Han ble dynket i champagne og vi prøvde å kaste han i badekaret uten å lykkes. Nå har han fått ilddåpen sin i engelsk fotball.

Zenden lykkes i sjette forsøk
Boudewijn Zenden er glad for å ha brutt en forbannelse. Tirsdagens semifinale var hans sjette store semifinale, men første gang han har gått videre til finalen. Vingen tapte semifinaler med Nederland i VM i 1998 og EM i både 2000 og 2004. Han røk også ut i semifinaler med Barcelona i Champions League i 2000 og i UEFA-cupen mot Liverpool i 2001.

- Det føles fantastisk å være i finalen, men jeg tror det nesten ikke ennå. Vi har jobbet så hardt i kamp etter kamp, og plutselig er du i finalen. Det hele skjedde så fort, sier nederlenderen til Liverpool Daily Post.

- Jeg har spilt i noen semifinaler i min karriere, og blitt slått ut både i VM, EM, UEFA-cupen og Champions League. Nå er jeg imidlertid endelig i en finale, legger han til.

- Jeg har ikke følt dette som en forbannelse, men det har irritert meg hvor nærme jeg har vært når folk har snakket om trofeer.

Zenden har nå vært med på å slå ut tre av sine tidligere klubber i de tre siste rundene på veien til finalen i Aten. Han har nemlig spilt både for Barcelona, PSV Eindhoven og Chelsea tidligere. Han har fått mer og mer spilletid de siste ukene, og har startet i seks av Liverpools siste sju kamper. I semifinalen mot Chelsea spilte han trolig sin beste kamp i helrødt noensinne.

- Jeg er glad for å ha bidratt så mye i det siste. Jeg har spilt noen kamper nå, og har fått mye spilletid i Europa denne sesongen. Det har vært en god periode for meg, konstaterer han.

- Jeg håper at jeg har blitt valgt ut til å spille på grunn av mitt spill og ikke bare på grunn av min erfaring. Roteringen på laget gjør at vi aldri vet hvem som kommer til å spille.

Reina ønsker å gjøre det bedre enn sin far
Når Pepe Reina går ut på Olympiastadion i Aten 23.mai har han sjansen til å klare noe hans far aldri klarte. Miguel Reina voktet buret for Atletico Madrid i Europacupfinalen i 1974. Det ble 1-1 mot Bayern München, men spanjolene tapte omkampen 4-0.

- Min far spilte i en Europacupfinale, men forhåpentligvis får jeg oppleve å vinne. Vi har ikke snakket så mye sammen om kampen, men nå har vi mye tid til det. Jeg var ikke født da min far spilte finale, men jeg har sett kampen på video. Det har alltid vært spesielt å vite at min far spilte i en slik finale. Jeg tror det vil bety mye for ham om jeg er på det vinnende laget 23.mai, sier sisteskansen til Liverpool Daily Post.

Nå håper Reina at han klarer å overbevise sin far om å komme til Aten for å overvære finalen.

- Jeg må prøve å overtale ham til det. Han liker ikke å se meg spille. Det er anstrengende for ham, siden hans helse er skral. Han blir nervøs av det. Jeg tror han bare har sett 6-7 kamper live i hele min karriere. Det er nok vanskelig for en far som selv har vært keeper. Han vet hva en tabbe kan medføre, så han foretrekker å ikke se kampene. Han så meg imidlertid spille i returkampen mot PSV Eindhoven i forrige måned, men det var bare fordi kampen var så godt som avgjort på forhånd.

Reina har nå tatt fem av sju straffespark mot ham i straffespark-konkurranser med Liverpool, og frykter således heller ikke et tilsvarende scenario i Aten. Spanjolen er kjent for sine evner til å redde straffespark i hjemlandet. Selv vil han ikke skryte av disse evnene.

- Det handler nok mest om flaks. Men du må like fotball også. Jo flere fotballkamper du ser, jo mer informasjon får du om motstanderne. Noe mer ønsker jeg ikke å si. Resten får forbli min hemmelighet.

- Det er fantastisk å være i Champions League-finalen. Jeg er veldig stolt over å være en del av dette. Jeg kom til Liverpool for å oppleve ting som dette og vinne trofeer. Jeg var med på å vinne ett i fjor, og forhåpentligvis vinner vi ett nytt i år. Liverpool FC handler om å vinne, og nå håper vi å skrive enda mer historie i mai.

- For å bli en god målvakt må du være mentalt sterk. Dine feil blir lagt merke til og blåst opp, og slikt må du ignorere. Jeg har vært mentalt sterk i hele min karriere.

Milan-topper ser frem til å møte Liverpool
Milan-manager Carlo Ancelotti har allerede begynt å se frem til møtet med Liverpool i Aten 23.mai.

- Det vil bli en fascinerende kamp mot Liverpool, som er et lag som er fysisk sterkere enn Manchester United. Jeg er glad for at vi har funnet toppformen til riktig tid.

Klubbpresident Sivlio Berlusconi er på sin side ute etter hevn for nederlaget i 2005.

- Vi higer alle etter revansje, og er fortsatt i sjokk etter Istanbul. Det blir interessant å møte Liverpool igjen to år etter, sier han.

Etter å ha tapt på straffespark-konkurranse for Liverpool i 2005 bedyrer midtbanespilleren Clarence Seedorf at italienerne denne gangen vil ta sine forholdsregler.

- Vi vil trene mye på straffespark frem mot finalen.