Crouch ute for resten av 2007

Rødt kort for Peter Crouch betyr at spissen mister tre ligakamper. Rafa ikke blid på Jon Obi Mikel, men fornøyd over at Xabi Alonso er tilbake.

Et direkte rødt kort for Peter Crouch i gårsdagens kvartfinale betyr at den lange angriperen vil miste de tre neste ligakampene mot Portsmouth, Derby og Manchester City. I praksis vil det si at de røde må være uten Crouchy fram til møtet med Wigan 2.januar neste år.

Rafael Benitez innrømmet at det nok var en korrekt utvisning, men mente at dommeren kunne ha grepet inn tidligere i situasjonen da Jon Obi Mikel flere ganger sparker på beina til spissen.

- Hvis en ser på reprisen vil en se at Obi Mikel prøver å sparke til Crouch og det er derfor Crouch mister hodet, forklarer manageren.

- Dersom dommeren hadde blåst, ville han ha unngått utvisningen. Noen ganger må du være mer bestemt.

- Dette er årsaken til at Crouch ble forbannet. Det kan ha vært en utvisning, ja, men jeg har også sett farligere taklinger den siste måneden som både har gitt gule kort og ingen kort i det hele tatt. Det er utrolig.

- Utvisningen ble avgjørende for kampen. Med elleve spillere spilte vi veldig bra. Av og til kan forskjellen være flaks eller en god keeper.

- Jeg er skuffet over at vi tapte, men det positive var at Xabi Alonso var tilbake. Han spilte bra.

Ikke uventet hadde Avram Grant, manageren til Chelsea, et noe annet syn på situasjonen som førte til rødt kort.

- Crouch behøvde ikke å gjøre det. Jeg tror ikke Rafa var uenig i det røde kortet, han sa noe om hva som skjedde i øyeblikket før. Jeg har stor respekt for ham, men det kan være at han var sint. For det første var det imidlertid en stygg takling og for det andre hadde Liverpool en rekke fellinger av Mikel i første omgang. En må beskytte spillere slik fra taklinger som kan skade dem. Jeg så ikke at Mikel sparket Crouch, men selv om det var tilfellet var det unødvendig hva han gjorde.