Crouch vil bli toppscorer

Peter Crouch har tatt mål av seg til å bli toppscorer i årets Champions League. Alonso skadefri og klar til kamp. Rafa beholder fokus. Defensive hollendere.

Ettersom Dirk Kuyt er suspendert og ikke spiller kveldens kamp, er det mye som tyder på at Peter Crouch får en ny sjanse på topp. Den lange spissen blir i så fall og finne i startoppstillingen for fjerde kamp på rad, noe som slett ikke er hverdagskost for ham. Det har faktisk bare skjedd tre ganger tidligere denne sesongen. Nå tar han mål av seg til å bli toppscorer i årets Champions League.

Crouch står bokført med 6 mål for Liverpool i årets turnering, men ett av dem kom i kvalifiseringskampen mot Maccabi Haifa og teller således ikke når toppscorertittelen skal deles ut.

Før kveldens kamper ser toppscorerlisten slik ut:
Kaka ( AC Milan) – 7 mål
Ruud van Nistelrooy (Real Madrid) – 6 mål
Fernando Morientes (Valencia) – 6 mål
Didier Drogba (Chelsea) – 6 mål
Peter Crouch (Liverpool) – 5 mål

Av disse er som kjent både van Nistelrooy og Morientes nå ute av turneringen, og kan således ikke bli turneringens toppscorer.

- Jeg er blant de spillerne som har gjort flest mål i turneringen, og det ønsker jeg å bygge videre på. Jeg trives med å spille i Champions League. Det er noe spesielt med å spille europacupkamper på Anfield. Vi kommer ikke til å ta lett på PSV i kveld, uttaler Liverpool-spissen til The Times.

Alonso er skadefri
På gårsdagens pressekonferanse ble det bekreftet at Xabi Alonso har ristet av seg leggskaden som holdt han utenfor mot Reading, og midtbanespilleren starter sannsynligvis kveldens kamp mot PSV Eindhoven.

Rafael Benitez gjør ellers alt som står i hans makt for å motivere sine spillere før kvartfinalereturen på Anfield.

- Vi er ikke dumme. Vi vet vi er nær en ny finale, men vi må vinne denne kvartfinalen før vi kan begynne å tenke på semifinalen. Det blir uhyre viktig for våre spillere å være konsentrerte, uttalte manageren på gårsdagens pressekonferanse.

- Våre nye spillere vil være oppildnet av at vi er så nær en finale, men like viktig er erfaringene til de spillerne som var med og spilte finalen i 2005. De vil sørge for at ingen av de nye begynner å tenke for langt fremover.

- Dette blir en litt merkelig kamp. Vi vet vi er favoritter, men alt er mulig. Vi er i en situasjon der alle snakker om oss, og PSV føler ikke noen form for press. Et lag som ikke har noe å tape kan være mye farligere, slår spanjolen fast.

Manageren slår ellers tilbake mot de som har kritisert hans rotasjonspolitikk denne sesongen.

- Jeg skal ikke si at jeg hadde rett og de som kritiserte meg tok feil, men faktum er at jeg nå har en tropp full av selvtillit, hvor nesten alle begynner å finne toppformen. Vi har ikke så mange skader heller.

- Jeg har snakket med spillerne om at vi ikke må ta noe for gitt i kveld. De er klare for kampen, og vet at det vil bli lettere om de scorer først. Nøkkelen ligger i å starte kampen i høyt tempo, gjøre det første målet og forhindre at PSV kommer inn i oppgjøret igjen.

- Det finnes normalt sett ingen unnskyldninger dersom du ryker ut etter å ha vært i den posisjon vi er i nå. Jeg liker situasjonen, men den er ikke normal. Det er ikke ofte du leder 3-0 etter den første kampen i Champions League, men mine spillere vet hvor viktig det er å beholde fokus og ikke tro at jobben er gjort. Vi må være forsiktige, for dette er en betydningsfull kamp for oss, og en kamp vi ikke har råd til å gjøre feil i.

Agger takker Carra og Sami for hjelpen
Som vi nevnte i går hadde Benitez en dansk stopper ved sin side på gårsdagens pressekonferanse. Daniel Agger benyttet anledningen til å skryte av sine stopperkollegaer Jamie Carragher og Sami Hyypiä. Dansken mener at duoen har vært til uvurderlig hjelp i hans første hele sesong i Liverpool.

- Jeg ville ikke ha skrevet under for Liverpool uten at jeg trodde jeg ville få spille. Men samtidig visste jeg at klubben hadde to meget gode midtstoppere fra før. Jeg har jobbet så hardt som mulig på hver trening, og har prøvd å gjøre mitt beste i hver kamp, fortalte dansken da han ble bedt om å forklare hvordan han har danket ut en kar som Hyypiä.

- Carra og Sami har begge vært ekstremt behjelpelige. Har jeg lurt på noe, har de alltid gitt meg råd. Jeg hører på hva de har å si, og prøver å implementere rådene de gir i mitt spill. De er begge erfarne spillere, og jeg vet jeg kan lære mye av dem. Jeg er fornøyd med sesongen så langt, men vet jeg fortsatt har mye å lære. Jeg er ung, konstaterte han.

- Mentalt føler jeg meg sterk, og du må hele tiden være fokusert. Jeg er ikke utslitt. Det virker som jeg tåler å spille mange kamper, avsluttet dansken.

Mascherano lovpriser Benitez
Javier Mascherano er full av lovord om Rafael Benitez før kveldens kamp mot PSV.

- Det jeg beundrer mest med Rafa er hva han gjør før kampene. Dersom han sier at noe kommer til å skje, så skjer det. Han vet hva en spiller kommer til å gjøre før han gjør det, og det er en stor fordel for enhver spiller å ha lyttet til ham for å få vite dette på forhånd. Det gir oss muligheten til å bevise at han hadde rett ute på banen.

- Jeg begynner å finne formen nå, ettersom jeg har fått spilletid i Liverpool, noe jeg ikke fikk i West Ham. Det er forskjellen. West Ham hadde også gode spillere, så det handler ikke om det. Jeg klarte ikke å leve opp til managerens forventninger på Upton Park, og derfor fikk jeg ikke spille.

Koeman håper å få styrket selvtilliten
PSV-trener Ronald Koeman forventer ikke å nå semifinalen i Champions League etter 0-3 for Liverpool i Eindhoven, men han håper at hans lag kan levere en prestasjon som styrker selvtilliten til spillerne i kveldens kamp. PSV har som kjent spilt seks kamper uten seier nå, og er i ferd med å gi fra seg forspranget de hadde i den nederlandske ligaen.

- Vi ønsker ikke å tape på Anfield, men resultatet er ikke det viktigste med denne kampen for oss. Det som er viktig er hvordan vi spiller. Vi må spille en god kamp igjen nå. Selv om vi går på et knepent tap, vil det være et godt resultat for oss, uttalte en defensiv hollender i går.

- Når vi tapte 3-0 på hjemmebane kan vi ikke forvente å vinne sammenlagt. Det er kanskje ikke umulig, men i alle fall veldig vanskelig. Vi er stolte over å ha nådd kvartfinalen, og vi har ingenting å tape. Dersom vi vinner i kveld vil det styrke selvtilliten vår, og om vi taper så er det ikke verdens undergang. Vi kommer til å bruke denne kampen som en treningskamp foran innspurten i den nederlandske ligaen.

- Liverpool kan vinne Champions League igjen
PSV-spiss Patrik Kluivert har mer eller mindre kastet inn håndkledet før kveldens kamp. Nå spår han at Liverpool vinner Champions League igjen.

- Jeg ble ikke overrasket over kvalitetene Liverpool viste i den første kampen. Individuelt er de gode, men likevel virker det som de er enda bedre som enhet enn som enkeltspillere. Steven Gerrard er en utmerket spiller, men Liverpools styrke er at de fungerer virkelig bra som lag. Når de spiller opp mot sitt beste virker det som om de har 12 mann på banen. For meg ser de ut som Champions League-vinnere igjen. De har definitivt kvalitetene som kreves for å gå til topps, uttaler hollenderen.